Pikants, sāļš vai salds? Ko par tavu ķermeni vēsta tavas garšas kārpiņas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Kāds uzkož ko sāļu, kāds ēd tik daudz piparu, ka, šķiet, drīz sāks elpot uguni, cits nevar iztikt ne dienu bez bulciņām un kūkām, un kāds dod priekšroku tējai bez cukura. Atkarība no noteiktām garšām ir saistīta ne tikai ar ēdiena paradumiem, bet arī ar ķermeņa īpašībām, vēsta portāls "Krasotka".

Mūsu garšas izvēli nosaka ne tikai ēšanas paradumi - tie var arī pastāstīt par ķermeņa stāvokli. Dažas garšas izvēles iezīmes ir noteiktas pat pirms dzimšanas. Garšas bieži rodas tīri fizioloģisku iemeslu dēļ.

Piemēram, cilvēkiem, kuri ēd visu un ber klāt kaudzi sāls, parasti ir zems asinsspiediens. Tādējādi tas stimulē asinsvadu tonusu. Pikantu ēdienu izvēlas cilvēki ar samazinātu sekrēciju kuņģī. 

Bērni gandrīz vienmēr mīl saldumus, taču, sākot ar noteiktu vecumu, tieksme uz saldumiem parasti ievērojami samazinās.

Īstais saldais zobs ir cilvēkiem ar nestabilu glikozes metabolismu. Ar liekā cukura palīdzību organisms cenšas glikozes līmeni padarīt komfortablu. 

Piemēram, ja esat pieradis dzert tēju ar trim ēdamkarotēm cukura, tad tēja ar vienu karoti cukura šķitīs nedzerama. Pakāpeniska samazināšana palīdzēs normalizēt cukura jutību. Tas pats attiecas uz sāļiem ēdieniem.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu