VIDEO Bauskā dzērājšoferis iestūrē upē un pēc avārijas cenšas saglābt alus pudeles un cigaretes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Bauskas pusē sestdien, 7.novembrī, no agra rīta pa lauku ceļiem drāzās automašīna ar pasažieriem "kunga dūšā", kā rezultātā spēkrats iegāzās upē un pasažieri "ņēma kājas pār pleciem", vēsta "Degpunktā".

Ēriks dzīvo Vecumniekos, mierīgā apkaimē, blakus nelielajai Taļķes upei. Pēcpusdienā ar skaļu troksni cauri tilta metāla margām izlidoja automašīna, kurai pie stūres sēdēja piedzēries kaimiņš. Spēkrats ar tajā sēdošajiem cilvēkiem iegāzās upē un Ēriks skrēja palīgā.

"Uzbļāvu, vai visi ir dzīvi. Tad redzēju, ka viens lien no mašīnas ārā un sapratu, ka viss ir kārtībā. Otrs [pasažieris] arī pēc tam līda ārā [no spēkrata]. Tikai abi divi bija galīgi pillā," stāsta aculiecinieks Ēriks.

Kaimiņi sāka notiekošo filmēt. Ūdenī stāvēja pasažieris, kas centās saglābt prom peldošās alus pudeles un cigaretes, kas kritiena dēļ izbira no salona.

"Volkswagen Passat" grima dziļāk dubļos, bet tā šoferis jau bija paspējis izpeldēt krastā. Kaimiņš Aigars saka, ka vīrietis izskatījās ievainots.

"Tam, kurš bija pie stūres, bija sadauzīta seja. Varēja redzēt, sejā sagājuši stikli. Bet tad, kad atbrauca "ātrie", viņš aizbēga kaut kur projām, noslēpās aiz stūra," stāsta vietējais iedzīvotājs Aigars.

Kad ieradās operatīvie dienesti, abi vīrieši tuvumā vairs nebija. Tika uzsākta šofera meklēšana.

VP Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa stāsta, ka, likumsargiem nekavējoties veicot operatīvās darbības pasākumus, neilgi pēc notikušā izdevās atrast autovadītāju. Viņam tika konstatētas 2,29 promiles.

Aigars un kaimiņi palīdzēja policijai uzmeklēt likumpārkāpēju. Liecinieki zināja vārdu, taču caur "Facebook" izdevies atrast arī uzvārdu. Izrādās, vīrieši bija lietojuši alkoholu jau no paša rīta, turklāt, pāris stundas pirms peldes upē, tika sadragāta vēl cita automašīna. Sapratis, ka pirmais spēkrats vairs nav lietojams, vadītājs sēdās pie "Volkswagen" stūres, lai turpinātu bezatbildīgo izklaidi.

Vīrieši esot braukājuši pa ceļu visu dienu un trešajā reizē, kad braukuši uz Vecumniekiem, izlaida pirms tilta sievieti un divus bērnus, kura atteikusies braukt tālāk ar iereibušo šoferi, tā vietā izvēloties doties uz Vecumniekiem ar kājām.

Ēriks nākamajā dienā pēc avārijas iegādājās slīkušo auto, kas tagad stāv pagalmā. Viņš skaidro, ka iedeva naudu piedzērušā šofera sievai, jo grib palīdzēt viņu ģimenei, kuriem trūkst iztikas līdzekļu, kurus vīrietis nodzēris.

Pret vadītāju uzsāktas trīs administratīvās lietvedības, attiecīgi, par sēšanos pie stūres reibumā, par avārijas vietas pamešanu, un par nepamatotu iebraukšanu ceļa pretējā virziena joslā. Viņš, visticamāk, zaudēs autovadītāja apliecību, kā arī paprāvu naudas summu.

Kaimiņš Aigars ir atvieglots, ka pārgalvju dēļ neviens nav cietis.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu