Keira Naitlija paziņo, ka modeles un prostitūtas profesijas ir vienīgās, kurās sievietes pelna vairāk nekā vīrieši (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Lielbritānijas aktrise Keira Naitlija atklāti runāja par sieviešu tiesībām, dubultajiem standartiem un vīriešu un sieviešu nevienlīdzīgo atalgojumu. Aktrise secināja, ka vienīgais veids, kā sievietes var nopelnīt vairāk nekā vīrieši, ir būt par modeli vai prostitūtu.

Aktrise Keira Naitlija ir bijusi spējīga līdzsvarot veiksmīgu modeles un aktrises karjeru. Naitlija saistībā ar jauno filmu "Uzvedība" uzsvēra, ko mūsdienās nozīmē būt sievietei.

Uz jautājumu, kā viņa ir saistīta ar filmā redzamajām feministēm, kuras protestēja 1970. gada skaistumkonkursa tiešraides laikā, Keira atbildēja atklāti.

"Es lasīju scenāriju un, protams, pilnībā piekritu feministēm, kuras protestēja, un tomēr es pati nopelnīju lielāko daļu savas naudas kā modele," viņa teica.

"Es kāpju uz sarkanajiem paklājiem, kur sievietēm tiek piešķirtas atzīmes 10 ballu skalā. Domāju, ka ir sarežģīti būt sievietei mūsdienās," atklāja Naitlija.

Keira atzina, ka joprojām pastāv sieviešu un vīriešu darba samaksas atšķirība - tikai divos darbos sievietēm piedāvā vairāk naudas nekā vīriešiem.

"Joprojām vienīgā profesija pasaulē, kur sieviete var nopelnīt vairāk nekā vīrietis, ir modeles darbs. Vai arī prostitūcija," spriež aktrise.

Keira piebilda: lai gan viņa ir pret sieviešu priekšmetiskošanu, viņa ir arī pateicīga, ka viņai bijusi tik izcila karjera, kas piedāvājusi daudz brīnišķīgu iespēju. 

Tomēr sievieti satrauc arī mūsdienās eksistējošie dubultie standarti. "Nav paredzēts, ka vīriešiem vajadzētu rūpēties par saviem bērniem, tas tiek uztverts kā bonuss. Pat darbavietā manam vīram nekad nejautā par bērnu aprūpi, turpretī man prasītu: "Ko tad tu dari ar bērniem?" aizrādīja aktrise. 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu