Petraviča paziņojusi, kuriem strādājošajiem jāpaliek mājās, lai neinficētu kolēģus un neradītu zaudējumus (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Darbiniekiem ar elpceļu saslimšanas simptomiem nav jāiet uz darbu, lai neaplipinātu kolēģus un neradītu zaudējumus, šodien uzrunājot Saeimu par nepieciešamību atbalstīt ārkārtējās situācijas izsludināšanu, uzsvēra labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV).

Politiķe akcentēja, ka valdībā pieņemta virkne ierobežojumu, uzsverot, ka pretim liegumiem strādāt jābūt paredzētiem arī kompensējošajiem mehānismiem, un par to plaši tika diskutēts valdībā sadarbībā ar atbildīgajām ministrijām.

Petraviča pastāstīja, ka, lai ierobežotu pandēmijas izplatību darba vietās, Labklājības ministrija sagatavoja grozījumus likumā, kas paredzēja līdz vasarai pagarināt termiņu, kādā tiek piešķirts slimības pabalsts sakarā ar izsniegtajām darba nespējas lapām un karantīnu Covid-19 dēļ, kā arī termiņu, kurā šīs slimības pabalsta dienas netiek ieskaitītas kopējā slimības lapu apmaksas termiņā.

Respiratoru saslimšanas gadījumu dēļ cilvēkam ir iespēja izņemt B darba nespējas lapu, lai veiktu testu un nedotos uz darbu līdz rezultātu saņemšanai.

"Slimības lapas, kas tagad tiek izsniegtas kā B lapas Covid-19 pacientiem vai karantīnā esošajiem, tiks apmaksātas jau no pirmās dienas. Tas ir ļoti būtiski, lai cilvēki ar elpceļu saslimšanām neietu uz darbu un neaplipinātu savus kolēģus un neradītu zaudējumus," pauda ministre.

Kā ziņots, Saeima šodien lems par no pirmdienas izsludinātās ārkārtējās situācijas pārapstiprināšanu. Valdības lēmums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu jau stājies spēkā pirmdien. Likums paredz, ka Saeima lemj par jau spēkā esošas ārkārtējās situācijas pārapstiprināšanu. Parlaments to var arī neapstiprināt.

Covid-19 ierobežošanai no 9.novembra līdz 6.decembrim Latvijā izsludināta ārkārtējā situācija. Šāds lēmums piektdien pieņemts valdības un Krīzes vadības padomes kopsēdē.

Ārkārtējās situācijas laikā ir atcelti un aizliegti visi publiskie pasākumi klātienē. Minētais aizliegums neattiecas uz ārtelpās organizētām sapulcēm, gājieniem un piketiem. Tāpat noteikti vairāki citi būtiski ierobežojumi. Piemēram, sabiedriskās ēdināšanas vietās atļauts izsniegt ēdienu tikai līdzņemšanai, līdz ar to tajās ir aizliegts ieturēt maltīti uz vietas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu