86 gadu vecumā mirusi "Celtics" leģenda Heinsons

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Otrdien mirusi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bostonas "Celtics" leģenda Tomass Heinsons, kurš kopā ar klubu kā spēlētājs un treneris NBA čempionātā uzvarēja desmit reizes, ziņo NBA.

Basketbola slavas zāles dalībnieks Heinsons bija daļa no "Celtics" komandas, kas dominēja ASV basketbolā 20.gadsimta piecdesmito gadu beigās un sešdesmito gadu vidū - laika posmā no 1959. līdz 1965.gadam.

Viņš arī kā treneris deviņu gadu laikā no 1969. līdz 1978.gadam aizveda Bostonas klubu līdz čempiona titulam 1974. un 1976.gadā.

"Tas ir graujošs zaudējums," teikts "Celtics" paziņojumā. "Tomijs bija "ķelts" pilnīgi un galīgi. Pēdējo 18 gadu laikā mūsu īpašnieku grupa ļoti paļāvās uz Heinsona padomu un atziņām."

"Ir grūti iedomāties Bostonas "Celtics" bez Tomija Heinsona," otrdien pauda "Celtics" organizācija. "Nav nevienas "Celtics" fanu paaudzes, kurā viņa klātbūtne nebūtu jūtama."

Heinsons bija vadošais "Celtics" punktu guvējs četrās no astoņām sezonām, kurās viņš kopā ar komandu uzvarēja čempionātā kā spēlētājs.

Spēlētāja karjeru viņš beidza 1965.gadā ar gūtiem 12 194 punktiem un 5749 atlēkušajām bumbām, lai 1969.gadā atgrieztos tajā kā treneris.

Pēc trenera karjeras beigām 1978.gadā Heinsons veiksmīgi saistīja savu dzīvi ar raidorganizācijām, 80. un 90.gados atspoguļojot "Celtics" gaitas televīzijā un radio.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu