RD Lāčplēša dienu aicina atzīmēt ģimenes lokā, iededzot svecīti mājās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sveces Lāčplēša dienā 11.novembra krastmalā.
Sveces Lāčplēša dienā 11.novembra krastmalā. Foto: Ieva Čīka/LETA

Godinot Latvijas Brīvības cīņas un uzvaru pār Bermonta armiju, Rīgas dome aicina iedzīvotājus šodien savās mājā iedegt sveces, pieminēt valsts brīvības cīņās kritušos kareivjus un klausīties šai dienai veltītos koncertus tiešsaistē, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Rīgas dome aicina iedzīvotājus svētkus atzīmēt atbildīgi, ievērojot visas epidemioloģiskās drošības prasības, tādējādi saudzējot savu un līdzcilvēku veselību.

Visus tos, kuri 11.novembra vakarā plānojuši doties pie Rīgas pils mūra, lai tradicionāli aizdegtu svecītes varoņu piemiņai, pašvaldība aicina rūpīgi pārdomāt šāda apmeklējuma nepieciešamību. Tāpat dome aicina rūpīgi izplānot savu apmeklējuma laiku un veidu, lai maksimāli tiktu ievēroti valstī noteiktie ierobežojumi sakarā ar Covid-19 izplatību, kā arī noteikti lietot sejas aizsargmaskas un ievērot distancēšanos.

Tiem, kas tomēr dosies pie pils mūra, jāņem vērā, ka šogad 11. novembra krastmalā netiks slēgta transportlīdzekļu satiksme, kā tas tika darīts iepriekšējos gados, rēķinoties ar lielu apmeklētāju skaitu. Cilvēku plūsmu pie pils mūra uzraudzīs policija, kura nepieciešamības gadījumā regulēs transporta satiksmi.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs Lāčplēša dienas priekšvakarā pēc Krīzes vadības padomes un Ministru kabineta kopsēdes atzina, ka tradicionālajā Lāčplēša dienas svecīšu nolikšanas pasākumā pie Rīgas pils inficēšanās risku nedaudz mazina fakts, ka tas notiek ārā.

Taču, neraugoties uz to, viņš neiesaka šādus pasākumus apmeklēt gados vecākiem cilvēkiem un cilvēkiem ar hroniskām saslimšanām, jo tieši šīm riska grupām inficēšanās ar Covid-19 var izraisīt smagu saslimšanu.

Tiem, kas tomēr izvēlēsies apmeklēt 11.novembra krastmalu, speciālists iesaka mazināt inficēšanās riskus, distancēties, un, iespējams, arī ārtelpā lietos sejas maskas.

Atzīmējot Lāčplēša dienu, Rīgas pašvaldība atbalstījusi vairāku koncertu norisi veltītu šai atceres dienai. Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī, koncertus nevarēs apmeklēt klātienē, bet tos būs iespēja vērot tiešsaistē tīmekļa vietnēs. Informācija par tiešsaistes koncertiem, norises laiku un māksliniekiem pieejama tīmekļa vietnē "www.kultura.riga.lv".

Valsts AS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) arī šogad pie Rīgas pils aizsargmūra ir izvietojusi tērauda aizsargsietu. Tas tiek darīts katru gadu, lai pasargātu Rīgas pils mūri no svecīšu un izdedžu liesmām un karstuma, aģentūrai LETA pavēstīja VNĪ Komunikācijas daļā.

Ja pie mūra tiek izvietotas svecītes, VNĪ aicina izmantot stikla nevis plastmasas ietvarus.

Vienlaikus, ņemot vērā esošo situāciju saistībā ar Covid -19 ierobežošanu, VNĪ aicina ievērot valdības noteiktos drošības pasākumus.

Atzīmējot Lāčplēša dienu, Rīgas pašvaldība atbalstījusi vairāku koncertu norisi veltītu šai atceres dienai. Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī, koncertus nevarēs apmeklēt klātienē, bet tos būs iespēja vērot tiešsaistē tīmekļa vietnēs. Informācija par koncertiem, norises laiku un māksliniekiem pieejama tīmekļa vietnē "www.kultura.riga.lv".

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu