Premjers pieļauj, ka ārkārtējās situācijas noteikto ierobežojumu ziņā varētu būt nelielas izmaiņas (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts kanceleja

Izsludinātās ārkārtējās situācijas noteikto ierobežojumu ziņā varētu būt minimālas izmaiņas, lai gan to pārskatīšanā tiks saglabāts galvenais princips darīt visu, lai samazinātu Covid-19 izplatību, šorīt intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš atkārtoti uzsvēra, ka noteiktie ierobežojumi ir ekspertu rosināti, jo pēc viņu domām svarīgākais ir ievērot distancēšanos, lai gan premjers neizslēdza iespēju, ka noteikto ierobežojumu ziņā varētu būt arī nelielas izmaiņas.

"Tāpēc vēršu visas sabiedrības uzmanību šajā jautājumā uz to, ka ne jau valdība vēlas šādus ierobežojumus noteikt, bet tas tiek darīts, lai tiktu pasargāti Latvijas iedzīvotāji no inficēšanās ar Covid-19," piebilda premjers.

Premjers jau vakar žurnālistiem uzsvēra, ka ārkārtējās situācijas izsludināšana nav motivēta politiski, bet gan ar mērķi izbeigt Covid-19 izplatību.

Aicināts komentēt portālā "Manabalss.lv" sākto parakstu vākšanu par Covid-19 dēļ ieviesto ierobežojumu atcelšanu pirts un citiem skaistumkopšanas pakalpojumiem, Kariņš norādīja, ka viņš izprot dažādu sabiedrības un nozaru pārstāvju satraukumu, vienlaikus uzsverot, ka valdības lēmums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu nebija politiski motivēts.

"Lēmumi, kurus valdība pieņem, nav politiski balstīti. Mēs uzdodam speciālistiem jautājumus par to, kas jādara, lai pārlauztu Covid-19 vīrusa izplatību, un rezultāts bija ārkārtējās situācijas izsludināšana. Vai tā būtu individuālu politiķu vai sabiedrības rakstīta iniciatīva, jāsaprot, ka valdības darbības nav politiski tendētas," skaidroja premjers.

Kariņš uzsvēra, ka gadījumā, ja sabiedrība nesekos epidemioloģiskās drošības noteikumiem, var neizdoties ierobežot vīrusa izplatību. "Ja tas neizdodas, tad jau ir pavisam cita situācija. Veselības aprūpes sistēma jau ir pārslogota," norādīja Ministru prezidents.

Premjers atgādināja, ka valdība šodien atbalstīja Ekonomikas ministrijas izstrādātos valsts atbalsta mehānismus uzņēmumiem un darba ņēmējiem, piebilstot, ka valdība turpinās turpinās vērtēt, kādā veidā panākt pretī nozarēm, kurām nepieciešamas valsts atbalsts.

Video: "900 sekundes" sižets

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu