Kas ir miljardieru pāris, kuru firma izgudrojusi Covid-19 vakcīnu? (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ozlema Tjuredži un Ugurs Šahins.
Ozlema Tjuredži un Ugurs Šahins. Foto: Facebook/Meetei Today

Pasaule ar visai lielu spriedzi ir gaidījusi ziņas par Covid-19 vakcīnas parādīšanos, tādēļ nešķiet pārsteidzoši, ka firmas "Pfizer" paziņojums ir radījis interesi arī par imunizācijas rīka izveidotājiem no Vācijas firmas "BioNTech", vēsta portāls "Postimees".

Firma "BioNTech", kas atrodas Maincas pilsētā Vācijā, primāri nodarbojas ar ārstniecības līdzekļu izstrādi cīņai ar onkoloģiskām saslimšanām, taču kopš globālās Covid-19 pandēmijas sākuma uzņēmums ir sastrādājies ar farmācijas korporāciju "Pfizer", lai savus spēkus veltītu Covid-19 vakcīnas izstrādei.

Vakcīnas izstrādātāji paredz, ka līdz gada beigām būs iespējams izstrādāt 50 miljonus ar vakcīnas devām, savukārt līdz 2021. gada beigām plānots izstrādāt 1.3 miljardus vakcīnu. 

Izaicinājumi varētu būt preparātu glabāšanā, jo tās nepieciešams turēt vietā ar mīnuss 80 grādu temperatūru pēc Celsija skalas. Neskaidrības ir arī par imūnsistēmas ilgumu pēc vakcīnas lietošanas.

KNOWLEDGE ECONOMY: Dr. Ugur Sahin, left, and Dr. Ozlem Tureci are the Turkish couple behind the new vaccine that has...

Posted by John Ogunlela on Tuesday, 10 November 2020

Neraugoties uz šiem ierobežojumiem, ziņas ir pamatīgi ietekmējušas "BioNTech" biržas vērtību, īsā laikā padarot tās īpašniekus par ļoti turīgiem cilvēkiem.

Kas ir "BioNTech" īpašnieki?

Firmas "BioNTech" īpašnieki, Ozlema Tjuredži un Ugurs Šahins ir vācieši, kuru saknes ir meklējamas Turcijā - Ozlemas tēvs ieradies valstī, lai strādātu par ārstu, savukārt Šahina tēvs savu karjeru Vācijā ir uzsācis kā strādnieks "Ford" rūpnīcā.

Abi firmas īpašnieki ir studējuši medicīnu un gandrīz divas desmitgades veltījuši tam, lai atrastu labākus onkololoģisko saslimšanu ārstēšanas veidus. 2001. gadā Ozlema un Ugurs ir dibinājuši firmu "Ganymed Pharmaceuticals".

Zinātnieki ir precējušies, tiesa, darbs patiesi spēlē ļoti nozīmīgu lomu viņu dzīvē - pēc laulību ceremonijas pāris ir devies atpakaļ uz laboratoriju.

2014. gadā "Ganymed Pharmaceuticals" tika pārdota Japānas korporācijai "Astellas Pharma" par 422 miljoniem ASV dolāru, vēsta portāls "Heise.de".

Tas gan nav nozīmējis pāra uzņemējdarbības beigas - viņi turpināja strādāt 2008. gadā izveidotajā "BioNTech". Šahina ir šīs firmas valdes priekšsēdētāja, savukārt viņas vīrs - medicīniskā departamenta vadītājs. Abi zinātnieki pasniedz Maincas universitātē.

Koronavirüs aşısını iki Türk buldu! Koronavirüs aşısında iki Türk damgasını vurdu! Yüzde 90 gibi etkinliği olan aşıyı...

Posted by Cumhuriyet Halk Partisi ile iktidara on Tuesday, 10 November 2020

Puse no firmas pieder investoriem, farmācijas korporācijas "Hexal" veidotājiem, brāļiem Andreasam un Tomasam Strjugmaniem. Viņi intervijā izdevumam "Handelsblatt" atklājuši, ka "šim zinātnieku pārim savu izgudrojumu pārvēršana finansu labumos nav galvenā motivācija".

Pašlaik tiek lēsts, ka divu vakcīnu cena, kas būtu nepieciešamas imunitātes iegūšanai, maksātu aptuveni 39 dolārus. Eiropas Komisija (EK) trešdien, 11. novembrī, paziņoja, ka noslēgusi vienošanos par līdz 300 miljoniem eksperimentālās Covid-19 vakcīnas devu piegādi.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu