Par spīti speciālistu aizrādījumiem Ogrē notiks divi lāpu gājieni (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lāčplēša dienai veltītais lāpu gājiens Ogrē.
Lāčplēša dienai veltītais lāpu gājiens Ogrē. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ogres novada pašvaldība saskaņojusi divu organizāciju rīkotos lāpu gājienus uz Brāļu kapiem, aģentūrai LETA apstiprināja pašvaldības pārstāvis Nikolajs Sapožņikovs.

Ogres novada tūrisma uzņēmēju biedrības rīkotais lāpu gājiens sāksies plkst.17.30 no Strēlnieku piemiņas zīmes Daugavas krastā, savukārt plkst.18.10 no Ogres Kultūras centra laukuma lāpu gājienu organizēs Ogres basketbola klubs. Plānots, ka abu lāpu gājienu dalībnieki nesastapsies un vienā laikā nepulcēsies Brāļu kāpos.

Sapožņikovs norādīja, ka lāpu gājienu dalībniekiem būs jāreģistrējas, jāievēro divu metru distance, jālieto sejas aizsargmaska, kā arī nedrīkstēs pārkāpt valstī noteikto ierobežojumu, kas attiecas arī uz gājieniem, proti, tajos drīkst piedalīties ne vairāk par 50 cilvēkiem. 

Pašvaldības pārstāvis uzsvēra, ka Ogres novada pašvaldība lāpu gājienu neorganizē. Visiem tiem cilvēkiem, kuri bija pieteikušies pašvaldības rīkotajam gājienam, ir piezvanīts un pateikts, ka gājiens nenotiks, sacīja Sapožņikovs.

Kā vēstīts, vēl oktobrī bija plānots, ka Lāčplēša dienā Ogrē notiks tradicionālais lāpu gājiens no Strēlnieku piemiņas zīmes Daugavas krastā uz Brāļu kapiem. Tolaik pašvaldība aicināja iedzīvotājus šim lāpu gājienam pieteikties pašvaldībā līdz 9.novembrim.

Lai gan iedzīvotāju atsaucība esot bijusi liela, pašvaldība vēlāk nolēma, ka, ievērojot valdības noteiktās prasības ar Covid-19 izplatību saistītās ārkārtējās situācijas laikā, lāpu gājiens netiks rīkots.

Tomēr, neraugoties uz amatpersonu un speciālistu publiski paustajiem aicinājumiem iespēju robežās atturēties no tradicionālajiem pasākumiem, kas saistīti ar pulcēšanos, pašā svētku priekšvakarā Ogres novada pašvaldībā tika saņemti iesniegumi ļaut Lāčplēša dienā rīkot lāpu gājienu.

Kā ziņots, šogad Lāčplēša dienā Ogrē, Latvijas varoņu piemiņu godinot, stiprinot spēka, kopības un patriotisma sajūtu, Brīvības ielas gājēju posmā degs sveces un ugunskuri, kā arī interesenti varēs noskatīties uz domes ēkas fasādes no plkst.18 līdz 21 demonstrēto dokumentālo īsfilmu "1916. Ogre. Strēlnieki. Daugava".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu