Smaga avārija Tukuma novadā - divu mašīnu sadursmē slimnīcā nonākuši seši cilvēki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Avārijas trijstūris. Ilustratīvs attēls.
Avārijas trijstūris. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Uz šosejas, kas savieno Tukumu ar Jaunpili, otrdien, 10. novembrī, steidzās liels skaits operatīvo darbinieku. Visvairāk darba bija tieši mediķiem, jo slimnīcās bija jānogādā seši avārijā cietuši cilvēki, vēsta raidījums "Degpunktā".

Tukuma novadā pie apdzīvotas vietas Vaski labi pārredzamā, garā līkumā 10. novembra rīta pusē notika smaga divu automašīnu sadursme. "Volkaswagen Caravelle" busiņš "pārrāva" uz pusēm no mazākas nozīmes ceļa izbraukušo automašīnu "Audi A4".

No rīta plkst. 7.45 policija saņēma informāciju par notikušu ceļa satiksmes negadījumu uz attiecīgās šosejas ar vairākiem cietušajiem. Atbraucot uz notikuma vietu, mediķi sniedza palīdzību sešiem cietušajiem, no kuriem daļa aizvesta uz medicīnas iestādēm.

Visticamāk, "Audi A4" vadītājs, izbraucot uz galvenā ceļa, nedeva ceļu pa galveno ceļu braucošajam "Volkswagen" vadītājam, līdz ar to notika sadursme. Atļautais ātrums uz attiecīgā ceļa posma ir 90 kilometri stundā, jo tas atrodas ārpus apdzīvotas vietas, līdz ar to avārija bija ar diezgan būtiskām sekām.

Vismaz pagaidām sākotnējās pazīmes neliecina, ka kāds no šoferiem būtu bijis reibumā. Gadījumu plānots izskatīt un lemt par Kriminālprocesa uzsākšanu vai neuzsākšanu.

"Palīdzību cietušajiem sniedza trīs mediķu brigādes, sešos gadījumos cilvēki nogādāti slimnīcā, visi pieaugušie. Dažāda rakstura traumas, ir gan sasitumi, gan kaulu lūzumi, bet visos gadījumos stāvoklis ir stabils," pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Cietušie tagad ārstējas slimnīcās gan Tukumā, gan Jelgavā. Tikmēr policijā piebilst, ka "Audi A4" vadītājs šobrīd šajā lietā tiek uzskatīts par galveno aizdomās turamo, tomēr ekspertiem būs jāvērtē arī otra šofera atbildība, proti, iespējams pārkāpts braukšanas ātruma ierobežojums.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu