Lasmanis: Esam koncentrējušies uz mēģinājumu atkārtoti izcīnīt titulu Dohā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kārlis Lasmanis (no kreisās)
Kārlis Lasmanis (no kreisās) Foto: FIBA.com

Pēc uzvaras 2019.gada Dohas "Masters" turnīrā mums radās uzvarētāju mentalitāte, sarunā ar Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) preses pārstāvi saka Latvijas 3x3 basketbola zvaigzne Kārlis Lasmanis.

"Rīga" spēlētāji ar nepacietību gaida atgriešanos Dohā, kur viņi 2019.gada finālā ar 15:14 uzveica pasaules ranga pirmās vietas īpašniekus - Serbijas vienību "Liman", mājās vedot savu karjerā pirmo uzvaru Pasaules tūres posmā.

"Tā bija pirmā reize, kad uzvarējām "Masters" sērijas turnīrā, un jutāmies lieliski. Tagad esam koncentrējušies uz mēģinājumu atkārtoti izcīnīt titulu Dohā. Domāju, ka tas būs grūti, bet mēs esam gatavi uzvarēt visus," saka Lasmanis.

Dohas "Masters" sacensības bija īpaši labas par "Betmenu" dēvētajam latvietim, kā labākais punktu guvējs ar 39 punktiem piecās spēlēs tiekot arī pie turnīra vērtīgākā spēlētāja atzinības.

Līdz tam komanda bija spēlējusi vēl deviņos Pasaules tūres turnīros, trīs reizes iekļūstot finālā.

"Pagājušajā gadā šī panākuma Dohā dēļ mēs uzvarējām vēl dažos posmos. Mums bija uzvarētāju mentalitāte. Šī uzvara mums ļoti palīdzēja," saka Lasmanis.

Tagad viņš un komandasbiedri fokusē uzmanību Katarā veicamajam uzdevumam. Komanda Latvijā ievēros pašizolāciju un veiks Covid-19 testus Latvijā, kam sekos vēl daži testi Dohā.

Doha latviešiem būs nākamais turnīrs pēc pirmās vietas finiša Ungārijas "Masters", kur Lasmanis arī tika nosaukts par MVP. "Rīga" šobrīd Pasaules tūres kopvērtējumā ieņem trešo vietu.

Līdz ar saīsināto sezonu spēlētājiem ir bijis grūtāk sagatavoties turnīriem gan garīgi, gan fiziski. Salīdzinot ar parasto kalendāru ar "iesildīšanās" sacensībām, komandām tagad jāpielāgojas mazākam treniņu un sacensību apjomam.

"Ir grūtāk sagatavoties sacensībām, jo ??nav sparingpartneru," skaidro Lasmanis. "Visi, ar ko varat spēlēt, ir tavas komandas puiši, komandasbiedri. Tomēr mūsu treneris mūs gatavo turnīram, un mēs būsim gatavi."

Lasmanis uzskata, ka latvieši joprojām ir teicami sagatavojušies startiem augstākā ranga sacensībās.

"Mēs turpinām strādāt pie savām vājībām. Pēdējā gada laikā mēs neesam mainījuši savus treniņus, un nav svarīgi, vai Novisadas komanda būs vai nebūs, jo būs daudz citu labu komandu," saka viens no labākajiem pasaulē savā sporta veidā.

Lai gan Lasmanis turpina vākt MVP trofejas, viņš simtprocentīgi koncentrējas uz komandas mērķiem. Bijušā pasaules ranga labākā spēlētāja mērķis noteikti ir būt labākajam spēlētājam, kāds viņš arī var būt, taču ne uz komandas rēķina, liecina viņa saruna ar FIBA preses dienestu.

"Kamēr mēs uzvaram spēlēs, tam nav nozīmes. Patīkami būt pirmajam numuram, bet mana prioritāte ir tas, kā komanda spēlē," kopējos panākumus sportists vērtē augstāk.

20.-21.novembrī Dohā notiks FIBA ??3x3 basketbola Pasaules tūres posms, uzņemot labākos spēlētājus no visas pasaules. Starp galvenajiem pretendentiem uz uzvaru būs arī "Rīgas" komanda ar Nauri Miezi un Kārli Lasmani priekšgalā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu