"Vai tiešām kādai pūcei aste uzziedējusi?" Sabiedrība "Twitter" komentē Pūces demisiju (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ceturtdien, 12. novembrī, Juris Pūce (AP) paziņoja par atkāpšanos no vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata, informēja partijā "Latvijas attīstībai". Viņa demisiju vietnē "Twitter" komentēja premjers un virkne citu cilvēku.

Premjers mikroblogošanas vietnē "Twitter" norāda, ka viņš pieņem Pūces demisiju un atbilstoši sadarbības līgumam sagaida, ka "Attīstībai/Par" izvirzīs jaunu kandidātu uz ministra amatu. Tāpat Kariņš pateicās Pūcem par sadarbību.

Reaģējot uz ministra ierakstu, vairāki "Twitter" lietotāji aicina premjeru izvērtēt Latvijas labklājības ministres Ramonas Petrovičas izteikumus pēc tam, kad par neatbilstošu Satversmei atzīta norma, kas viendzimuma pāriem pēc bērna dzimšanas neparedz tiesības uz atvaļinājumu.

Pūces atkāšanās no vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata sabiedrības vidū raisījis diskusijas. Kamēr vieni ministra rīcību vērtē atzinīgi un atzīst, ka vēsturiski tik ātri šādas lietas parasti nav notikušas arī pie nopietnākiem pārkāpumiem. 

Tomēr citi ir skeptiski un uzskata, ka ministra rīcība nav uzskatāma par kaut ko īpašu pēc Mičerevska apgalvotā par Pūces lūgumu viņam sagādāt auto "Rīgas satiksmes" caurlaidi.

Sākotnēji Pūce šo informāciju nolieca, taču pēc Mičerevska publicētajiem ekrānuzņēmumiem "Twitter" lietu izvērtēs Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB)

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka Pūce nolēmis atkāpties no vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata, aģentūru LETA informēja partijā "Latvijas attīstībai".

Šādu lēmumu Pūce pieņēmis pēc bijušā partijas biedra Māra Mičerevska paziņojuma, ka Pūce viņam prasījis sagādāt Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi.

"Es esmu pieļāvis kļūdu. Man ir kauns, ka es esmu tā rīkojies Latvijas sabiedrības priekšā un manu kolēģu partijā, un partiju apvienībā priekšā. Arī draugu un ģimenes priekšā," paziņojumā par atkāpšanos no amata saka Pūce.

"Es par savu rīcību patiesi atvainojos un to no sirds nožēloju. Es esmu kļūdījies Rīgas pašvaldības autostāvvietu jautājumā, esmu patiesi izdarījis ļoti neveiksmīgu izvēli. Es esmu maldinājis savus kolēģus un Latvijas sabiedrību," pauž no amata aizejošais ministrs, uzsverot, ka par izdarītām kļūdām ir jāuzņemas atbildība un tieši to viņš arī darīs.

Pūce uzskata, ka radusies situācija liedz viņam pilnvērtīgi pildīt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatu, tāpēc viņš šodien lūdzis Kariņu atbrīvot viņu no amata.

"Nevēlos, lai jau tā sarežģītā politiskā vide mazinātu sabiedrības uzticību, jo tikai un vienīgi ar sabiedrības atbalstu un sapratni valsts ir spējīga attīstīties, pārvarot grūtības. Šobrīd, cīnoties ar pandēmiju un tās sekām, sabiedrības uzticība valdībai ir ļoti svarīga," uzskata Pūce.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu