ASV v­ēlēšanu amatpersonas noraida Trampa apgalvojumus par krāpšanos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Augstākās ASV federālās un štatu vēlēšanu amatpersonas ceturtdien paziņojušas, ka nav pierādījumu par balsu neieskaitīšanu vai sagrozīšanu prezidenta vēlēšanu laikā.

Amatpersonas, kas visā valstī atbildīgas par vēlēšanu drošību, noraidījušas līdzšinējā prezidenta Donalda Trampa un viņa pārstāvētās Republikāņu partijas apgalvojumus, ka demokrātu kandidāta Džo Baidena uzvaras iemesls esot krāpšanās.

"3.novembta vēlēšanas bija visdrošākās Amerikas vēsturē," teikts vēlēšanu amatpersonu paziņojumā. "Nav pierādījumu, ka kāda vēlēšanu sistēma būtu dzēsusi vai pazaudējusi balsis, mainījusi balsis vai bijusi jebkādā veidā kompromitēta."

"Lai gan mēs zinām par daudzajiem nepamatotajiem apgalvojumiem un dezinformācijas iespējām par mūsu vēlēšanām, varam jums apliecināt, ka mums ir vislielākā uzticība mūsu vēlēšanu drošībai un godīgumam, un tādai jābūt arī jums."

Šādu paziņojumu izplatījusi Valdības vēlēšanu infrastruktūras koordinācijas padome, kas padota Kiberdrošības un infrastruktūras drošības pārvaldei (CISA).

Paziņojumu parakstījuši Štatu vēlēšanu direktoru apvienības un Štatu sekretāru nacionālās apvienības vadītāji, kas vēlēšanas organizē pavalstu līmenī, kā arī ASV Vēlēšanu atbalsta komisijas priekšsēdētājs.

Dažas stundas iepriekš Tramps retvītoja kādu nepamatotu apgalvojumu, ka viens no balsošanas mašīnu ražotājiem Pensilvānijā un citās pavalstīs esot "izdzēsis" 2,7 miljonus balsu par viņu un simtiem tūkstošiem par viņu atdoto balso mainījis uz balsīm par Baidenu.

Uzņēmums "Dominion Voting Systems" un Pensilvānijas Štata departaments šos apgalvojumus kategoriski noraidījis.

Tikmēr izskanējušas ziņas, ka Tramps gatavojas atlaist CISA vadītāju Krisu Krebsu, kurš pielicis lielas pūles, lai apturētu nepamatotu apgalvojumu izplatīšanos par krāpšanos vēlēšanās.

Neskatoties uz to, republikāņi un Trampa kampaņas štābs iesnieguši lielu skaitu pras­ību tiesās par pieļautajiem pārkāpumiem.

Līdz šim neviens no apgalvojumiem par krāpšanos nav tiesā guvis apstiprinājumu.

Paziņojumā teikts, ka vēlēšanu amatpersonas visā valstī šobrīd "pārbauda un atkārtoti pārbauda" vēlēšanu rezultātus pirms to oficiālās apstiprināšanas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu