Rajevskis: Ja Pūcem būtu bijuši vēl citi pārkāpumi, KNAB jau būtu rīkojies (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Politologs Filips Rajevskis.
Politologs Filips Rajevskis. Foto: Ieva Čīka/LETA

Politologs Filips Rajevskis intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" uzsvēra, ka ļoti apšauba apgalvojumu, ka demisionējušais VARAM ministrs Juris Pūce atkāpās no amata, jo būtu vēl kādu pārkāpumu izdarījis. 

Rajevskis skaidro, ka Ministru prezidents Krišjānim Kariņam nebija citas iespējas, kā tikai pieņemt demisiju. "Es nevaru iedomāties, ka viņš rīkotos citādāk un spītīgi uzņemtos nastu uz sevi. Tā bija loģiska reakcija no Kariņa puses."

Politologs teica, ka Jura Pūces lēmums par demisiju ir vērsts uz viņa politisko nākotni jeb "politisko pašsaglābašanos". "Šaubos, ka Pūces kungs pensionēsies no politikas. Šādus lēmumus nākas pieņemt, lai nākotnē varētu turpināt politiķa karjeru. Punkts ir pielikts, bet redzēs, kas būs tālāk". 

Uz jautājumu par iespējamo sadarbības izjukšanu starp partijām "Latvijas attīstībai" un partiju "Kustība "Par!"" Rajevskis skaidro, ka tas nav nevienas partijas interesēs, jo šis tandēms bijis veiksmīgs iepriekšējās vēlēšanās.

"Ko tādu lauzt nebūtu tālredzīgi," saka politologs. 

Rajevskis neuzskata, ka Pūce būtu atkāpies no amata, jo tādā gadījumā KNAB jau būtu rīkojušies. Netiek izslēgta iespēja, ka nākotnē parādīsies citi pārkāpumi, jo "darījumi nepazudīs un dzīvos savu dzīvi". Viņš atkāpšanos vairāk skaidro par "pasaku stāstīšanu" par autostāvvietas caurlaidi.

Lai gan tieši Juris Pūce atlaida iepriekšējo Rīgas Domi, politologs neuzskata, ka VARAM ministra maiņa ietekmēs tagadējās Rīgas Domes darbību. "Mičerevskis paliek domē un atbalsta mēru. Tas nozīmē, ka situācija ir stabila. Jebkurā gadījumā, koalīcijai ir liels pārsvars." 

"Redzējām, kāda ir VARAM ietekme. Risinājumi pašvaldību reformās, RD vēlēšanas..." stāsta politologs.

Rajevskis pagaidām nesaredz konkrētu kandidātu nākamajam VARAM ministra amatam, taču uzsvēra, ka ministram jābūt ļoti pieredzējušam un stipram politiķim, kurš varētu uzvilkt Pūces "lielās kurpes". 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu