Sorokins izceļ sarežģītos darba apstākļus un pauž gandarījumu par Šilova iespēju turpināt sezonu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oļegs Sorokins
Oļegs Sorokins Foto: Sintija Zandersone/LETA

Ārkārtējās situācijas apstākļos, kad Hokeja skolas "Rīga" treneru darba slodze ir krietni augusi un dalība "Opitbet" hokeja līgā komandai nav ļauta, prieku sagādā Artūram Šilovam sniegtā iespēja turpināt sezonu citā klubā, sarunā ar aģentūru LETA skaidroja "Rīga" galvenais treneris Oļegs Sorokins.

Hokeja skola "Rīga" vārtsargs Artūrs Šilovs uz īres līguma pamata turpmāk pārstāvēs "Mogo"/LSPA komandu.

Sarunā ar aģentūru LETA "Rīga" galvenais treneris Sorokins skaidroja, ka vārtsargs "Mogo"/LSPA spēlēs līdz brīdim, kad pienāks laiks doties uz Ziemeļameriku. 

"Man vienmēr ir gribējies, lai puiši spēlē. Arī pagājušajā gadā līdzīga situācija bija ar [Gļebu] Prohorenko un Raimondu Mikusu Vītoliņu, kurš pēcāk devās uz Savienoto valstu hokeja līgu (USHL)," skaidro Sorokins. "Mūsu uzdevums ir sniegt puišiem labumu no tā, ka viņi spēlē, tāpēc, ja parādās kāda iespēja, mums nav nekas pretim."

"Saņēmu zvanu no "Mogo"/LSPA ģenerālmenedžera Elvisa Želubovska. Viņš vaicāja, ko plānojam darīt šajā laikā... Artūram ir nepieciešama spēļu prakse, tāpat nezinājām, kad atsāksies čempionāts, tāpēc vienojāmies. Tāpat nav zināms, kad Šilovs dosies uz Ziemeļameriku."

Valstī līdz 6.decembrim noteiktās ārkārtējās situācijas dēļ OHL čempionātā piedalīties nevar "Rīga" komanda, kurā lielākā daļa hokejistu nav sasnieguši 18 gadu vecumu. Sorokins neslēpa, ka ierobežojumi brīžiem nav saprotami, jo spēles drīkst notikt sporta veidu vadošajās līgās, taču nepilngadīgajiem piedalīties nav ļauts. Viņš gan uzsvēra, ka lielākais vairums hokejistu spēlējuši jauniešu izlasēs un nav tālu, lai klauvētu arī pie pieaugušo valstsvienības durvīm.

"Mēs laukumā vēlētos doties jau nākamnedēļ, taču ievērojam valstī noteiktos ierobežojumus. Treniņus aizvadām ar vienu hokejistu un vienu treneri laukumā, kas, protams, ir ļoti grūti. Daudziem treneriem uz ledus jāpavada piecas līdz sešas stundas pēc kārtas," skaidro pieredzes bagātais speciālists. "Meklējam veidus, kā aizvadīt treniņus individuālos apstākļos. Vērtējot no psiholoģiskā aspekta, šādi strādāt ilgi nebūs iespējams, jo jau tagad ir grūti."

"Uzskatu, ja ir atļautas augstāko līgu spēles treniņi, tad laukumā doties būtu jāļauj arī puišiem, kuri ir tuvu 18 gadu slieksnim, jo liela daļa no viņiem jau ir spēlējuši vai kandidē spēlēt U-18 izlasē."

Sorokins uzsvēra, ka iecere turpināt čempionātu ar "Rīga" līdzdalību nebūtu nekas ārkārtējs, jo hokejisti Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus ievēro jau kopš pavasara, bet pandēmijas laikā skolas klātienē netiek apmeklētas. Treniņu darbu Hokeja skolā "Rīga" teju katru dienu pieskata arī policija.

"Ja treniņi būtu atļauti, mums nebūtu jāsatraucas, ka viņi [hokejisti] slimību ievazā no skolas vai otrādi. Tas būtu darbs vienā grupā - virslīgas komandā - ar ierobežotu cilvēku skaitu. Domāju, ka tas būtu gana viegli izsekojams," viedoklī dalās Sorokins, norādot, ka pamatskolas vecuma bērniem jau ir cita situācija.

Bijušais aizsargs arī pauda cerību, ka sezonu izdosies aizvadīt pilnā apmērā, jo viņš iestājas par procesu norisi, nevis apstādināšanu.

"Mums ir jāiemācās dzīvot šajos apstākļos, un tas neattiecas tikai uz hokeju vai sportu, bet kopumā. Visas iestādes strādā, lai varētu turpinātu darbu, un uzskatu, ka vairākās nozarēs, piemēram, ēdināšanas, daudz kas jau ir izdarīts," nepadoties Covid-19 pandēmijas slogam aicina Sorokins. "Ceru, ka tiks atrasti veidi, kā strādāt, nevis nestrādāt."

Šilovs pagājušajā nedēļā "Deutschland Cup" bija Latvijas izlases pirmais numurs un divās spēlēs vidēji ielaida 1,93, tiekot galā ar 93,2% metienu.

OHL čempionātā viņš šosezon aizvadījis tikai divas spēles, kurās vidēji ielaidis 4,34 ripas un atvairījis 92,31% metienu.

Šilovs pārstāvējis Latvijas U-18 izlasi pēdējos divos pasaules čempionātos jauniešiem. Pērn augstākajā divīzijā viņš piecās cīņās vidēji atvairīja 91,8% metienu.

Pērn Šilovu ar kopējo 156.numuru NHL draftā izraudzījās "Canucks".

"Mogo"/LSPA ar 13 punktiem 11 spēlēs ir trešā OHL čempionātā, bet "Rīga" deviņos mačos iekrājusi sešus punktus un ierindojas pirmspēdējā, sestajā, pozīcijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu