Smiltenes vidusskolā 41 skolēnam konstatēta inficēšanās ar Covid-19 (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Ar Covid-19 saslimstot vēl 41 Smiltenes vidusskolas skolēnam, arī nākamnedēļ mācības 1.-6.klašu skolēniem notiks attālināti, aģentūru LETA informēja Smiltenes vidusskolas direktore Ilze Vergina (V).

Kā vēstīts, 4.novembrī skolotājai, kura strādā Smiltenes vidusskolas Dārza ielas 17 ēkā, tika atklāta saslimšana ar Covid-19, tādēļ 6.novembrī siekalu testus veica vēl 29 skolas darbinieki. Sestdien saņemtie testēšanas rezultāti liecināja, ka saslimuši ir seši pedagogi, viena darbiniece un viens skolēns.

Vergina stāstīja, ka šonedēļ ir testēti vēl 160 5.-6.klašu skolēni un patlaban ir zināms, ka Covid-19 tests ir pozitīvs 41 skolēnam no testētajiem. "Esmu pateicīga vecākiem, kuri lielākā daļa piekrita testēt bērnus, jo tas, manuprāt, atklāj reālo Covid-19 izplatību, kāda varētu būt ikvienā Latvijas skolā, kur patlaban mācības notiek klātienē," sacīja Vergina.

Viņa piebilda, ka, testējot arī 1.-4.klašu skolēnus, kas mācās citā ēkā, rezultāts varētu būt līdzīgs.

Viņa sacīja, ka Covid-19 dēļ darba nespējas lapas ir arī diviem pedagogiem. Esošajā situācijā skola spēj nodrošināt mācību procesu attālināti.

Skolas direktore izprot lēmumu, ka 1.-6.klašu skolēni mācās klātienē, lai valstī neapstātos ekonomiskā darbība. Lai arī skolēniem nav izteiktu saslimšanas simptomu, taču Covid-19 testēšanas rezultāti skolēniem apliecina, ka viņi infekcijas slimību izplata saviem ģimenes locekļiem, kā rezultātā saslimst vecāki un vecvecāki.

Vergina uzskata, ka valsts līmenī ir jālemj par vienotu rīcību, palielinoties saslimušo skaitam. "Tāpat jau tagad ir nepieciešams vienoties par to, cik lielu satura apjomu šādos ārkārtas apstākļos skolēni apgūst, kādi būs valsts pārbaudes darbi, varbūt ir nepieciešams mācību gadu pagarināt vasarā, kad saslimšana varētu mazināties. Mēs nevaram izlikties, ka dzīve rit kā ierasts, tādēļ vajadzētu vienoties par šī laika prioritātēm izglītības iestādēm visā valstī," noradīja Smiltenes vidusskolas direktore.

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC), lai ierobežotu infekcijas izplatību Smiltenes novadā, ir noteicis - ja kādam no ģimenes locekļiem Covid-19 tests ir pozitīvs, tad arī citiem ģimenē kā kontaktpersonām ir jāievēro mājas karantīna.

Saskaņā ar SPKC datiem, ka 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits Smiltenes novadā pašlaik ir 52 cilvēki.

Kā vēstīts, arī šonedēļ visi Smiltenes vidusskolas jaunāko klašu skolēni mācījās attālināti, jo pagājušajās brīvdienās Covid-19 pozitīvs tests bija vienai skolotājai.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu