Pūce iesniegumā Saeimā lūdz atjaunot savu deputāta mandātu (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts kanceleja

Saeimā saņemts vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatu pametušā Jura Pūces (AP) iesniegums par viņa deputāta mandāta atjaunošanu, aģentūra LETA noskaidroja Saeimas Prezidijā.

Pūce iesniegumā lūdzis atjaunot viņa Saeimas deputāta mandātu, jo 12.novembrī viņš ir atstājis ministra amatu.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli deputātam, kurš iepriekš nolicis šo mandātu uz ministra pilnvaru laiku, dokuments par deputāta pilnvaru atjaunošanu ir jāiesniedz parlamenta Prezidijam nedēļas laikā no dienas, kad viņš beidzis ieņemt ministra amatu.

Prezidijs šo iesniegumu nodod Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai, kuras pārstāvis par to paziņo Saeimas nākamajā sēdē. Ar paziņojuma brīdi tiek atjaunots deputāta mandāts Saeimas loceklim, kurš to nolicis uz ministra amata pildīšanas laiku.

Tajā pašā laikā izbeidzas tā deputāta pilnvaras, kurš parlamentārieša mandātu uzņēmās uz kolēģa ministrēšanas laiku. Tāpēc, Pūcem atgriežoties Saeimas deputāta amatā, parlamentārietes mandātu zaudēs pašreizējā deputāte Dace Bluķe (AP).

Kā ziņots, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amats ir vakants no šodienas, jo vakar par atkāpšanos no tā paziņoja līdzšinējais ministrs Pūce un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) Pūces demisiju bez kavēšanās pieņēma, aicinot AP uz šo posteni virzīt jaunu kandidātu.

Pūce no ministra amata nolēma atkāpties pēc tam, kad publiski sameloja, ka nav izmantojis vai nopietni lūdzis partijas biedriem sarūpēt viņam Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi.

Pūces bijušais partijas biedrs Mičerevskis paziņoja, ka Pūce viņam prasījis sagādāt Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi, taču Pūce taisnojās, ka tas esot bijis tikai joks.

Nākamajā dienā Pūce tomēr atzina, ka tas nav bijis joks, un ka viņš ir samelojis un tādā veidā pieļāvis kļūdu, par kuru viņam tagad kauns.

"Es par savu rīcību patiesi atvainojos un to no sirds nožēloju. Es esmu kļūdījies Rīgas pašvaldības autostāvvietu jautājumā, esmu patiesi izdarījis ļoti neveiksmīgu izvēli. Es esmu maldinājis savus kolēģus un Latvijas sabiedrību," pauda Pūce, paziņojot par atkāpšanos no ministra amata.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu