Merzļikins uzsācis treniņus Šveicē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: https://www.facebook.com/bluejacketsnhl/

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargs Elvis Merzļikins ir gandarīts par to, kā debijas sezonā uzlabojis savu stāju vārtos.

Merzļikins šobrīd uzturas Šveicē, kur pēc trīs mēnešu pauzes atsācis treniņus uz ledus, gatavojoties nākamajai NHL sezonai. Šobrīd gan nav skaidrības, kad sāksies jaunā sezona.

"Man ļoti nepatīk atgriezties uz ledus pēc tik ilgas pauzes, jo pirmajos treniņos nevar īsti noķert ripu. Pirmās pāris nedēļas bija tiešām nepatīkamas, turklāt hokejisti, mani pārspējot, pat svinēja," NHL preses dienests citē Merzļikina teikto.

Merzļikins NHL zaudēja savās pirmajās astoņās spēlēs, bet 2020.gadu viņš iesāka izcili un nākamajos 14 mačos svinēja 12 uzvaras. Pirmie panākumi gan nākuši pēc smaga darba treniņos.

"Šogad jūtos citādāk," par treniņu procesu turpina Merzļikins. "Jūtu, ka vairs tik ļoti neuztrauc, ja pret mani gūst vārtus. Variet pajautāt jebkuram manam bijušajam trenerim, cik slikti jutos, ja pret mani treniņā guva vārtus. Negribēju to saprast un pieņemt. Šī nedēļa jau bija vieglāka."

Tāpat starpsezonā Merzļikins izanalizējis progresu pie savas stājas vārtos un pie tā, kā taupīt enerģiju saspringtajā NHL sezonā. Latviešu hokejists strādā kopā ar "Lugano" vārtsargu treneri Maiklu Lorensu, kurš viņam bija labs palīgs pēdējās sezonās Šveicē.

"Varēja redzēt, kā viņš bija sarāvies un iztaisnojis muguru, liekot visu svaru uz papēžiem," saka Lorenss.

"Ir jātaupa enerģija, jo plaša stāja ar kustībām uz abām pusēm nogurdina. NHL ir daudz un ātru metienu, ka nav pieļaujams lieki tērēt enerģiju. Lorenss man parādīja, kā mainījusies mana pozīcija, pēdu stāvoklis un kustības. Varēja redzēt, cik plaši pirms tam spēlēju un cik ātrāks esmu kļuvis, cik stabilāks esmu metiena līnijā. Jo mierīgāks tu esi vārtos, jo ērtāk tu jūties un pieļauj mazāk kļūdu," stāsta Merzļikins.

Merzļikins savā debijas sezonā 33 mačos vidēji ielaida 2,35 ripas un atvairīja 92,3% metienu, piecreiz paliekot "sausā". Starp debitantiem viņš bija līgas labākais vārtsargs šajos statiskas rādītājos, bet kopumā NHL visos trīs rādītājos bija pirmajā pieciniekā.

Janvārī desmit spēlēs Merzļikins izcīnīja astoņas uzvaras, mačā vidēji ielaizdams 1,72 ripas un atvairot 94,8% pretinieku metienu, kā arī trīsreiz nosargājot savu "cietoksni" neieņemtu. Šajā mēnesī viņš arī pretendēja uz labākā spēlētāja godu visā līgā.

Vārtsargs pēc lieliskā snieguma janvārī uz brīdi bija līderis "sausajās" spēlēs, savus vārtus spējot nosargāt neskartus piecas reizes.

Astoņu uzvaru sērijas laikā viņš vidēji spēlē ielaida 1,00 ripu un atvairīja 96,7% metienu. Viņš ir tikai sestais vārtsargs NHL vēsturē, kurš astoņu un mazāk spēļu nogrieznī iekrājis piecas "sausās" uzvaras.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu