Latvijas sieviešu basketbola izlase svarīgā spēlē spēkosies ar Horvātiju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kitija Laksa
Kitija Laksa Foto: Ieva Leiniša/LETA

 Latvijas sieviešu basketbola izlase šodien Rīgā 2021.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra ceturtajā spēlē tiksies ar Horvātiju.

Mačs "Elektrum" Olimpiskajā centrā sāksies plkst.19.45, tiešraidē to translējot Latvijas Televīzijas 7.kanālam.

Jau ziņots, ka ceturtdien Latvija ar 67:73 piekāpās Vācijai, bet Horvātija ar 80:62 uzveica Ziemeļmaķedoniju.

Pēc pirmā apļa komandas atrodas krasi atšķirīgās pozīcijās. Horvātijas vienībai uzvara faktiski nodrošinās ceļazīmi uz finālturnīru, jo garantēs labu bilanci pat gadījumam, ja noslēguma tabulā nāksies atkāpties uz otro pozīciju. Latvijas valstsvienībai tikai uzvara saglabās teorētiskas cerības spēlēt finālturnīrā, izšķirošās cīņas atliekot uz februāra sabraukumu.

Pirms gada pirmā apļa spēlē Latvijas komanda mājās piekāpās horvātietēm ar 65:83. Lielā punktu starpība ir būtisks papildus mīnuss Latvijas komandai, ja noslēguma tabulā tiks ieņemta otrā vieta un nāksies salīdzināt bilanci ar otrajām komandām citās grupās. Pēc pirmā apļa latvietes ir tikai trešās, un rēķināšanai būs kāda nozīme tikai gadījumā, ja sestdien izdosies izcīnīt uzvaru.

Salīdzinot ar 2019.gada nogalē aizvadīto maču, Latvijas valstsvienības sastāvu pastiprinājusi Anetes Šteinbergas, Kitijas Laksas un Ievas Pulveres atgriešanās ierindā, bet pietrūkst savainotās Aijas Klakockas. 

Horvātijas izlases sastāvā spēlē ar Ziemeļmaķedoniju (80:62) piedalījās astoņas spēlētājas, kuras bija ierindā arī pērn, tai skaitā Latvijai lielas problēmas sagādājušās saspēles vadītāja Ivana Dojkiča un Anna Marija Begiča. Toties patlaban ierindā nav Ivas Slonjsakas, Ivanas Tikvičas un Ivas Brkičas, kuras pērn trijatā sameta 32 punktus.

Vēl sestdien savstarpējo spēli aizvadīs Vācija un Ziemeļmaķedonija.

Divas pēdējās kārtas paredzēts izspēlēt sabraukumā februāra sākumā (rīkotājus nosauks decembrī). 2021.gada jūnijā Spānijā un Francijā par medaļām un ceļazīmēm uz Pasaules kausa izcīņu varēs cīnīties deviņu kvalifikācijas grupu uzvarētājas un piecas labākās otro vietu ieguvējas.

Šī gada beigās un nākamā gada sākumā valstsvienības FIBA rīkotās spēles aizvadīs vienā norises vietā, nevis mājās vai viesos, kā tas notika ierasti. Jaunie noteikumi paredz, ka spēles netiks aizvadītas viesos vai mājās, bet gan vienā norises vietā, par ko iepriekš FIBA būs jāvienojas ar konkrēto valsti, kas apņēmusies uzņemt mačus. Norises vietā būs jāveic Covid-19 testi, kā arī jāievēro strikts pārvietošanās režīms, jo komandas dzīvos "burbulī".

Latvijas sieviešu basketbola izlases sastāvs dalībai 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā:

Elīna Babkina (Orenburgas "Nadežda", Krievija), Ilze Jākobsone, Ieva Pulvere, Kitija Laksa, Karlīne Pilābere, Kate Krēsliņa (visas - "TTT Rīga"), Paula Strautmane (Pēčas "Pecs", Ungārija), Luīze Šepte ("Latvijas Universitāte"), Anete Šteinberga (Stambulas "Galatasaray:, Turcija), Zenta Meļņika (Upsalas "KFUK-KFUM", Zviedrija), Kristīne Vītola (Miškolcas DVTK, Ungārija), Laura Meldere (Venēcijas "Umana Reyer", Itālija).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu