Urbanovičs: Likās, ka VARAM ministra amatu grib Pavļuts, taču tad uz Saeimu nāktu Mičerevskis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Urbanovičs
Jānis Urbanovičs Foto: Zane Bitere/LETA

Sākotnēji šķitis, ka uz vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatu varētu tikt virzīts partiju apvienības "Attīstībai/Par!" (AP) Saeimas frakcijas vadītājs Daniels Pavļuts, taču tad frakcija zaudētu vadītāju un par parlamentārieti varētu kļūt Rīgas domes deputāts Māris Mičerevskis, aģentūrai LETA pauda partijas "Saskaņa" līderis Jānis Urbanovičs.

Viņš sacīja, ka sākotnēji likās, ka uz ministra amatu tiks virzīts AP ietilpstošās partijas "Kustība "Par!"" līderis Pavļuts, jo viņam ir ministra pieredze, kā arī škietama vēlme pēc ministra amata. Taču Mičerevska atrašanās kā nākamajam rindā uz vietu Saeimā, visticamāk, varētu likt ministra amatam izvirzīt Saeimas deputātu Artūru Tomu Plešu, viņš pieļāva. Urbanoviča ieskatā Plešs arī nebūtu slikta izvēle, jo viņš pārzina demisionējušā ministra Jura Pūces laika ministriju.

Vienlaikus "Saskaņas" valdes loceklis Valērijs Agešins aģentūrai LETA atzina, ka partija Plešu ministra amatā, ja viņu tam izvirzīs AP, neatbalstīs, vienlaikus piebilstot, ka viņa kandidatūras virzīšanā nevar saskatīt neko "tīru, gaišu un pozitīvu".

Arī Agešins akcentēja Mičerevska iespējas kļūt par Saeimas deputātu faktoru, lemjot par nākamā ministra kandidatūru. Agešins sacīja, ka saskaņā ar viņa rīcībā esošo informāciju Pavļuts vēlējies gan ministra, gan deputāta amatu, taču būtu grūtības ne tikai savaldīt frakciju, bet tajā iekļūtu Mičerevskis.

"Plešs izvēlēts ne jau tāpēc, ka viņš būtu labs un perspektīvs, bet tāpēc, ka Pavļuts nevar," pārliecināts Agešins.

Viņš arī apsveica partiju apvienību "Jaunā vienotība", kurai esot veiksmīgi izdevies "pieveikt dumpiniekus no "Attīstībai/Par!", kas tīkoja pēc premjerministra amata".

Kā vēstīts, Pleša kandidatūru pieteikusi koalīcijā pārstāvētajā AP ietilpstošā "Latvijas attīstībai". Tomēr AP ietilpst arī partijas Kustība "Par!" un "Izaugsme". Pleša kandidatūru plānots apspriest AP valdē un pārstāvju sapulcē nākamnedēļ. Apvienība nekādus lēmumus vēl nav pieņēmusi.

1992.gada 4.janvārī dzimušais Plešs ir AP un "Latvijas attīstībai" valdes loceklis, Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisijas priekšsēdētājs, kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) parlamentārais sekretārs.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amats ir vakants no piektdienas, jo ceturtdien par atkāpšanos no tā paziņoja līdzšinējais ministrs Juris Pūce un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) Pūces demisiju bez kavēšanās pieņēma, aicinot AP uz šo posteni virzīt jaunu kandidātu.

Pūce no ministra amata nolēma atkāpties pēc tam, kad publiski sameloja, ka nav izmantojis vai nopietni lūdzis partijas biedriem sarūpēt viņam Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi.

Pirms tam Pūces bijušais partijas biedrs Mičerevskis bija paziņojis, ka Pūce viņam prasījis sagādāt Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi, taču Pūce taisnojās, ka tas esot bijis tikai joks.

Nākamajā dienā Pūce tomēr atzina, ka tas nav bijis joks, un ka viņš ir samelojis un tādā veidā pieļāvis kļūdu, par kuru viņam tagad kauns.

Pūce vienlaikus nolēmis atkāpties no AP līdzpriekšsēdētāja un partijas "Latvijas attīstībai" valdes priekšsēdētāja amatiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu