Zviedrijas galvenais epidemiologs atzīst kļūdu savās prognozēs par Covid-19 "otro vilni" (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anderss Tegnels.
Anderss Tegnels. Foto: Shutterstock

Zviedrijas galvenais epidemiologs Anders Tegnels atzinis, ka inficēšanās ar Covid-19 atkal piedzīvo strauju pieaugumu valstī. Tas noticis neraugoties uz to, ka pavasara nelielo ierobežojumu dēļ epidemiologs prognozēja otro Covid-19 vilni kā "diezgan zemu", ziņo medijs "Business Insider".

"Rudenī būs otrais vilnis. Zviedrijas iedzīvotājiem būs augsts imunitātes līmenis, tāpēc inficēto gadījumu skaits būs diezgan zems," teica Tegnels pavasarī. 

Jaunākie dati liecina, ka Zviedrijā ir lielāks inficēšanās, stacionēto un nāves gadījumu skaits nekā kaimiņvalstīs, salīdzinot pēc iedzīvotāju skaita. 

Zviedrijā gandrīz katru dienu vērojams Covid-19 inficēto gadījumu pieaugums. Slimnīcās jau tagad tiek ārstēti vairāk nekā 1000 pacientu, kas ir par 60% vairāk salīdzinājumā ar pagājušo nedēļu. 

Covid-19 inficēšanās līmenis Zviedrijā ir viens no augstākajiem pasaulē, ja pielāgo populācijas lielumam.

Epidemiologs Tegnels, kurš kļuva slavens ar Covid-19 "pretbloķēšanas taktiku", šonedēļ atzinis savu kļūdu, jo valstī infekcijas izplatība ievērojami pieaug.

"Mēs redzam, ka vīruss izplatās visos valsts reģionos vienlaicīgi," atzīst Tegnels.

Arī Zviedrijas sabiedrības veselības aģentūra atzinusi, ka lielais Covid-19 gadījumu skaits pirmajā vilnī nekādi nav pasargājis valsti no otrā viļņa uzliesmojuma.

"Mēs arī redzam, ka citās valstīs, kurās bija stingri ierobežojumi pavasarī, tagad atkal ir atgriezušās pie stingrajiem ierobežojumiem, jo vērojams inficēto pieaugums," atzīst aģentūras pārstāve Sara Biforsa.

"Izskatās, ka ejam to pašu ceļu - ja pavasarī jums bija daudz gadījumu, tad būs daudz arī tagad...Mēs nezinām, kāpēc tā notiek," saka Biforsa.

Sākotnēji Zviedrijas valdība atteicās no stingriem ierobežojumiem, paļaujoties tikai uz cilvēku brīvprātīgo apzinību, lai mazinātu Covid-19 inficēšanās risku. Straujais Covid-19 uzliesmojums pēdējās nedēļās tomēr licis valdībai pieņemt stingrākus mērus. 

Zviedrija ir aizliegusi alkohola tirdzniecību krogos un bāros pēc plkst. 22. Tegnels paziņojis, ka tiks arī ieviesti ceļošanas ierobežojumi īsi pirms Ziemassvētkiem.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu