"Vai nu taisi visu ciet, vai nu atver visu vaļā!" Lielo veikalu slēgšana noved pie ļaužu drūzmas mazākos veikalos (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19. Ilustratīvs attēls.
Covid-19. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Kamēr paši lielākie būvniecības un mēbeļu veikali ārkārtējās situācijas dēļ ir slēgti, vidēji lielos veikalos un veikaliņos apmeklētāju skaits ir liels, tā novēroja Latvijas Televīzija.

Valdība piektdienas, 13. novembra, vakarā grozīja Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus, lai skaidri noteiktu, ka ciet nedēļas nogalē jābūt arī lielajiem mēbeļu un būvniecības preču veikaliem. Atļauta ir tikai preču izsniegšana pēc pasūtījuma. Slēgtiem jābūt tikai tiem veikaliem, kuru platība pārsniedz 10 000 kvadrātmetru. 

Piemēram, veikals "Depo" Lubānas ielā – to nebūt nevarētu nosaukt par mazu, taču strādāt tas drīkst. "Depo" pārstāvji norāda, ka veikala platība ir ap 9000 kvadrātmetru, tādēļ uz to aizliegums neattiecas. 

"Puse "Depo" ir aizvērti, teiksim, Krastmalā ir ciet, un visi nesas uz vienu.

Kādi te ir korķi! Mans viedoklis ir tāds, ka te ir pilnīgs sviests! [..] Tad vai nu taisi visu ciet, vai nu atver visu vaļā," uzskata "Depo" apmeklētājs Oskars.

Arī "Depo" pārstāvji LTV atzīst, ka cilvēku mazākos veikalos tagad ir vairāk, taču uzņēmums uzskata, ka drūzmēšanos spēj novērst.

Arī veikalā "K-Senukai" Lucavsalas ielā apmeklētāju ir daudz.

Veselības ministre Ilze Viņķele ("Attīstībai/Par!") uzsver, ka aizliegts brīvdienās strādāt ir tikai pašiem lielākajiem veikaliem tāpēc, ka tajos var ietilpt vairāk cilvēku. Viņa uzsver, ka visiem veikaliem ir jānodrošina, ka uz katru pircēju ir vismaz 10 kvadrātmetri platības. 

"Visi regulējumi ir balstīti uz to, ka regulējamais ievēro šo. Ja analīze pēc brīvdienām būs tāda, ka vienīgais, ko mēs varam izdarīt tā, lai tas ir saprotams, ir veikalu slēgšana, tāds variants arī pastāv," saka ministre.

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV LV) stāsta, ka šobrīd 10 000 kvadrātmetru robežšķirtne noteikumos ir kompromiss, lai daļa veikalu varētu strādāt. Arī viņš pieļauj, ka ierobežojumus var nākties pastiprināt.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu