Kazakevičs: Rezultāts ir likumsakarīgs

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dainis Kazakevičs
Dainis Kazakevičs Foto: Sanita Ieva Sparāne (Latvijas Futbola federācija)

Latvijas vīriešu futbola izlasei pietrūkst koncentrēšanās pēc tam, kad tā ar gūtiem vārtiem izvirzās vadībā, pēc sestdienas UEFA Nāciju līgas mača secina valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Latvijas futbolisti sestdien "Daugavas" stadionā D2 grupas spēlē mājās cīnījās neizšķirti 1:1 ar Fēru salām. Latvijas izlasi 59.minūtē vadībā izvirzīja Vladimirs Kamešs, bet pretinieki minūti vēlāk izlīdzināja rezultātu, tāpat kā iepriekšējā savstarpējā mačā ātri atbildot uz latviešu gūtajiem vārtiem.

"Neizdevās tā kā gribētu spēlēt pozicionālos uzbrukumos un bumbas kontrolē. Vajadzēja kvalitatīvāku uzbrukumu uzsākšanu. Visa spēle pārvērtās par diezgan lielu cīņu, bet rezultāts bija likumsakarīgs. Esam apbēdināti, ka tik ātri ielaidām pēc izvirzīšanās vadībā. Mums pietrūkst koncentrēšanās pēc gūtiem vārtiem. Šī epizode patraucēja mums izcīnīt uzvaru," pēcspēles preses konferencē stāstīja Kazakevičs.

Latvija zaudējusi cerības grupā izcīnīt otro vietu un pēdējā spēlē Andorā tai otrdien būs jānosargā trešā pozīcija.

"Protams, ka katra vieta ir būtiska. Arī šodien gribējām uzvarēt un iegūt trīs punktus, lai varam pretendēt uz otro vietu. No turnīra tabulas viedokļa tas ir slikts rezultāts. Domāju, ka to ietekmēja pirmās četras spēles, kurās neizdevās iekrāt vairāk par trim punktiem. Gribējām uzvarēt un mums ir būtiski, kuru vietu ieņemam turnīra tabulā," skaidroja Kazakevičs

Tāpat izlases galvenais treneris atzīmēja, ka valstsvienība šobrīd vēl meklē risinājumus ar malējiem pussargiem.

"Tas, ka negūstam vārtus, attiecas uz visu uzbrukuma grupu, nevis konkrētu spēlētāju. Ļoti bieži sastāvs no vienas spēles uz otru stipri atšķiras. Tas modelis, kuru esam izvēlējušies vairumā oficiālo spēļu, ir tuvu optimālajam," teica Kazakevičs.

Pagaidām viņš neizjūt no Latvijas Futbola federācijas (LFF) spiedienu, ka neapmierinoša rezultāta gadījumā viņš varētu zaudēt amatu.

"Rezultāts mūs neapmierina, bet esam vienojušies, ka turpinām darbu, mērķtiecīgi strādājot nākotnei. Skaidrs, ka neesam laimīgi tur, kur esam šobrīd un pēdējos gados. Kopīgiem spēkiem mēģinām izkļūt no šīs situācijas," uzsvēra Kazakevičs.

Izlases neveiksmīgajam sniegumam šajā UEFA Nāciju līgas sezonā ir vairāki iemesli.

"Pirmkārt, Nāciju līgas sākums ļoti neveiksmīgi sakrita ar to, ka tikko sāku vadīt komandu. Bija izmaiņas izlases sastāvā. Pirmā spēle ļoti slikti ietekmēja tālāko psiholoģisko stāvokli, jo pie liela pārsvara mājās neuzvarējām Andoru. Skaidrs, ka punktu bija jābūt vairāk. Trāpījāmies tādā situācijā, kurā ir jauns treneris, visi gaida uzvaras un vārtu guvumi mums nāk ar grūtībām. Tas viss rada fonu, no kura mums jātiek ārā. Daudzu problēmu risināšana prasīs laiku. Ļoti daudz kas ir atkarīgs no spēlētāju kvalitātēm un cik daudz viņi spēj uztvert informāciju, taču par pašatdevi un disciplīnu man futbolistiem nav ko pārmest," secināja Kazakevičs.

Stājoties izlases galvenā trenera amatā, Kazakevičs kā mērķi norādīja izveidot tādu sastāvu, kas cīnītos par iekļūšanu 2024.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

"No vienas konkrētas spēles rezultāta mans redzējums vai virziens nemainīsies. Mērķiem jābūt motivējošiem, lai tie būtu pietiekami lieli, kas liktu cilvēkiem strādāt to sasniegšanā. Domāju, kam mērķi nav jāmaina un jāietur ieturētais virziens," pauda Kazakevičs.

Šobrīd ir skaidrs, ka uz spēli Andorā nedosies Igors Tarasovs, tāpat zem jautājuma zīmes ir vēl pāris futbolistu palīdzēšana noslēdzošajā mačā.

"Artūrs Zjuzins ir atjaunojies, un viņa izredzes spēlēt ir pietiekami augstas. Igors Tarasovs nedosies uz Andoru savainojuma dēļ. Dāvja Ikaunieka gadījumā traumas nopietnība nav skaidra un viņš dosies uz Andoru. Savukārt Roberta Uldriķa klubs uzstāja, ka viņš nevar doties uz Andoru, jo tā ir viņu [Šveices] "sarkano valstu" sarakstā. Šobrīd nezinām, vai izdosies šo situāciju atrisināt," atklāja Kazakevičs.

Pēc piecām spēlēm grupas vadībā ar 11 punktiem ir Fēru salas, astoņi punkti ir Maltai, Latvijas izlase iekrājusi četrus punktus, bet Andorai ir divi punkti.

Nāciju līgas D pirmās grupas uzvarētāja nodrošinās vietu nākamās sezonas C līgā jeb pēc spēka trešajā līmenī. D līgā spēlē Eiropas vājākās izlases.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu