Policija sestdien konstatējusi ārkārtējās situācijas ierobežojumu pārkāpumus vairākos tirdzniecības centros

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Valsts policija (VP) sestdien, 14. novembrī, veicot preventīvās pārbaudes gandrīz 1000 dažādās tirdzniecības vietās un ēdināšanas iestādēs, sākusi divas resoriskās pārbaudes un deviņus administratīvā pārkāpuma procesus, aģentūru LETA informēja policijā.

Valsts policija sestdien vienlaicīgi visā Latvijā veica preventīvas pārbaudes, apsekojot tirdzniecības centrus, lielveikalus un ēdināšanas iestādes ar mērķi pārbaudīt, vai tiek ievēroti ārkārtējās situācijas noteiktie ierobežojumi un aizliegumi, kā arī drošības pasākumi.

Policija kopumā pārbaudīja gandrīz 1000 dažādas tirdzniecības vietas un ēdināšanas iestādes visā Latvijā. Lielākoties noteiktie ierobežojumi un drošības prasības tika godprātīgi ievērotas. Arī policijas mērķis, veicot šādas pārbaudes, nav sodīt, bet gan preventīvi skaidrot un veicināt izpratni par ārkārtējo situāciju, kā arī panākt, lai iedzīvotāji izturas atbildīgi un ievēro noteiktos ierobežojumus, skaidroja likumsargi.

Vairums tirgotāju esot bijuši atbildīgi, ievērojot noteiktās prasības, tomēr konstatēti arī pārkāpumi, kad tirdzniecības centros ir darbojušies vairāki veikali, kuriem šobrīd ārkārtējās situācijas laikā darbība brīvdienās ir aizliegta. Proti, lielajos tirdzniecības centros, kuru platība ir vismaz 10 000 kvadrātmetriem vai kuros atsevišķās tirdzniecības vietās darbojas vismaz desmit tirdzniecības dalībnieki vai pakalpojuma sniedzēji, sestdienā ir strādājuši tie veikali, kas nepārdod pirmās nepieciešamības preces, bet gan veic, piemēram, saimniecības preču tirdzniecību.

Lielākajā daļā gadījumu, konstatējot iespējamus pārkāpumus, policisti komersantiem ir devuši preventīvas norādes vai mutiski brīdinājuši. Tomēr divos gadījumos ir sāktas resoriskās pārbaudes, bet vēl deviņos gadījumos - administratīvā pārkāpuma procesi.

Pārbaužu laikā policisti konstatējuši arī vairākus gadījumus, kad nedz pārdevēji, nedz apmeklētāji nav lietojuši mutes un deguna aizsegus. Veicot pārrunas, šie pārkāpumi uzreiz novērsti.

Policija sestdien šīs pārbaudes ir veikusi vairākkārtīgi. Vakarā, atkārtoti apsekojot tirdzniecības vietas, citi pārkāpumi vairs netika konstatēti.

Policija arī turpmāk veiks šādas pārbaudes, lai uzraudzītu, vai tiek ievēroto Covid-19 infekcijas izplatības mazināšanai noteiktās drošības prasības. VP aicina gan komersantus, gan iedzīvotājus būt atbildīgiem - gan pret savu, gan līdzcilvēku veselību un drošību - un ievērot šos pastiprinātos piesardzības pasākumus.

Jau ziņots, ka Covid-19 ierobežošanai no 9.novembra līdz 6.decembrim Latvijā izsludināta ārkārtējā situācija, nosakot virkni ierobežojumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu