Veselības ministrija plāno par 122 458 eiro iepirkt datorus attālināta darba nodrošināšanai (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

Attālinātā darba sekmīgai nodrošināšanai Veselības ministrija (VM) par 122 458 eiro plāno iepirkt datorus, liecina ministrijas sagatavotā informācija valdībai.

Portatīvo datoru iegādei plānots atvēlēt 79 200 eiro, bet sacionāro datoru iegādei - 43 258 eiro. 

Ministrija skaidro, ka datoru nomaiņas rezultātā, VM darbiniekiem tiks nodrošināta attālināta darba iespējas un iespēja piedalīties attālinātajās sanāksmēs Covid-19 pandēmijas periodā.

Pēc VM paustā, ministrijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju iekārtu bāze nav atbilstoša, jo ierobežota finansējuma dēļ nav pienācīgi atjaunota kopš 2015.gada, kas negatīvi ietekmē VM darbību Covid-19 pandēmijas periodā, kad ministrijai jānodrošina attālināta darba iespējas un jāveic informācijas droša un operatīva apmaiņa VM resora ietvaros.

Lai nodrošinātu VM pamatfunkciju izpildes nepārtrauktību Covid-19 pandēmijas laikā, VM ir jāspēj nodrošināt attālinātā darba iespējas, kas nav iespējams bez atbilstoša informācijas un komunikācijas tehnoloģiju materiāltehniskā nodrošinājuma, uzsver VM.

Datoru iepirkumu plānots veikt Elektronisko iepirkumu sistēmas e-pasūtījumu sistēmā.

VM lūdz valdības atļauju šim mērķim izmantot ministrijas budžeta apakšprogrammā "Veselības aprūpes finansējuma administrēšana un ekonomiskā novērtēšana" neizlietoto finansējumu.

Programmā izveidojusies līdzekļu ekonomija 553 108 eiro apmērā sakarā ar to, ka iepirkums "Nacionālā veselības dienesta valsts informāciju sistēmu uzturēšana izmaiņu analīze un realizācija, 12 mēnešu garantijas nodrošināšana" vēl atrodas izvērtēšanas procesā. Iepirkumā piedalās pieci pretendenti, kuru piedāvājumu izskatīšana ir darbietilpīgs process, norāda VM.

Par šo jautājumu valdība lems 17.novembrī.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu