"Staro Rīga" aicina piedalīties akcijā "Staro mājās"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Gaismas festivāla "Staro Rīga" objekts "Laika  zīmju portāls" Vērmanes dārzā.
Gaismas festivāla "Staro Rīga" objekts "Laika zīmju portāls" Vērmanes dārzā. Foto: Paula Čurkste/LETA

No pirmdienas, 16. novembra līdz 22.novembrim gaismas festivāla "Staro Rīga" organizētāji visus Latvijas iedzīvotājus aicina savos sociālo mediju profilos izvietot pašu veidoto gaismas noformējumu fotogrāfijas vai videomateriālus, izmantojot tēmturi "#staromajas", aģentūru LETA informēja gaismas festivāla "Staro Rīga 2020" mākslinieciskā vadītāja Diāna Čivle.

Akcijas mentori ir Latvijas mākslinieki Helēna Heinrihsone, Katrīna Neiburga, Kristians Brekte, Kristaps Ancāns un Miķelis Mūrnieks, kuri savukārt aicina ikvienu veidot gaismas objektus vai performances savās mājās vai darba vietās.

Čivle norādīja, ka sociālajos medijos ar tēmturi "#staromajas" publicētie gaismas noformējumu attēli vai videomateriāli piedalīsies konkursā, kura uzvarētāju noteiks žūrijas un skatītāju kopīgs balsojums.

Tas tiks uzsākts 22. novembrī plkst.22 un turpināsies precīzi divas diennaktis līdz 24. novembra vakaram. Žūrija visprims vērtēs radītā gaismas noformējuma idejas unikalitāti, kā arī dažādu materiālu izmantojumu, izpildījuma kvalitāti un pamanāmību pilsētvidē.

Akcijas "#Staro mājās" dalībnieki iedvesmu var smelties jau minēto mākslinieku videoklipos, kas apskatāmi "Staro Rīga" komunikācijas kanālos internetā. Tajos mākslinieki piedāvā dažādas interpretācijas par gaismas objektu un performanču veidošanu, kurām iedzīvotāji aicināti sekot vai arī atklāt sevī radošo garu un, iedvesmojoties no mākslinieku idejām, veidot savus gaismas darbus, piebilda Čivle.

Praktiskus ieteikumus gaismas noformējumu veidošanai piedāvā arī Rīgas interešu izglītības iestādes un pedagogi, un tie aplūkojami Rīgas Interešu izglītības metodiskā centra mājaslapā.

Piedalīties akcijā aicinātas arī iestādes un mākslas skolas, uzņēmumi un draugu grupas, kopā radot svētku sajūtu Rīgā laikā, kad Latvija svin savu dzimšanas dienu.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu