Pamodini iekāri: astoņi dabiskie afrodiziaku produkti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Afrodiziaki ir vielas, kas cilvēkos modina iekāri. Portāls "ChelTV" piedāvā iepazīties ar pārtikas produktiem, kuros visvairāk sastopami šie kaisles veicinātāji.

Jūras veltes

Šie ēdieni ir bagāti ar cinku, selēnu, satur daudz augstas kvalitātes olbaltumvielu, omega-3, 6, 9 taukskābes. Visas šīs vielas stimulē seksuālā uzbudinājuma centru darbu. Tas ir viegli sagremojams ēdiens, kas lieliski piemērots vakariņām.

Mandeles

Mandeles gadsimtiem ilgi ir pazīstamas kā afrodiziaks un auglības simbols. Šis produkts ir lielisks taukskābju avots, kas ir dzīvības glābšana auglībai, normālai reproduktīvās funkcijas saglabāšanai, hormonu (īpaši testosterona) ražošanai, kā arī stimulē libido.

Sparģeļi

Tūkstošiem gadu dažādas civilizācijas visā pasaulē ir apbrīnojušas sparģeļu īpašības. Senie grieķi tā vērtību paaugstināja ar mīlestības dzejas palīdzību, un Austrumu skolotāji ieteica dzert sparģeļu uzlējumu.

Francijā pastāvēja uzskats, ka sparģeļi jāēd trīs reizes dienā līdz pat kāzu dienai, lai vīrietis būtu gatavs kāzu naktij.

Sparģeļus var grilēt, vārīt, tvaicēt un cept.

Avokado

Senie acteki avokado koku sauca par "ahuacuatl". Šis vārds viņu valodā nozīmē "auglības koks". Acteki uzskatīja, ka avokado augļi ir lielisks minerālvielu avots un satur antioksidantus, kas uzlabo potenci. Šis auglis ir bagāts arī ar karotīnu, E vitamīnu, šķiedrvielām, B6 vitamīnu un kāliju.

Ingvers

Tam piemīt asa, bet patīkama garša un aromāts, kas piešķir relaksējošu efektu. Ingvers tiek izmantots kā afrodiziaks. Cilvēki gadsimtiem ilgi ticēja, ka ingvers palielina kaisli un libido.

Ēdot ingveru, organismā rodas siltuma pieplūdums, kas liek sirdij darboties ātrāk. Tas satur arī vielas, kas veicina detoksikāciju un uzlabo asinsriti.

Ingvera tēja tiek uzskatīta par spēcīgu afrodiziaku. Klasiskā recepte: 10 g rīvētas vai sasmalcinātas saknes, puse tējkarotes kanēļa, šķipsniņa vaniļas, uzvāra 0,5 litrus verdoša ūdens un, kad tas nedaudz atdziest, pievieno 50 g medus un citronu.

Banāns

Šī oga (jā, oga!) Ir lielisks dabisks afrodiziaks, kas bagāts ar kāliju un dabīgiem cukuriem. Indijas tradicionālā medicīna klasificē banānus kā "enerģiju veicinošus" pārtikas produktus.

Pētersīļi

Izmanto visā pasaulē kā libido uzlabojošu augu. Salātos ieteicams ievietot dažus svaigus garšaugus vai no tiem pagatavot svaigu sulu.

Garšvielas

Ar Īpašām afrodiziaka īpašībām pildītas ir tādas garšvielas kā kanēlis, safrāns, majorāns, baziliks, vaniļa. Melnajiem pipariem ir arī stimulējoša iedarbība. Muskats tiek uzskatīts par izcilu afrodiziaku - tas satur fermentus, garšvielas aktivizē nervu galus. Kanēlis var izraisīt spēcīgas sajūtas gan vīriešiem, gan sievietēm.

Vaniļa spēj piesaistīt mīlestību, aizraušanos un apbrīnu. Ne velti garšvielu izmanto smaržu un saldumu pagatavošanai, jo šis aromāts izraisa eiforiju.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu