Dzērājšoferis ar bērnu mašīnā izraisa avāriju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Avārija. Ilustratīvs foto.
Avārija. Ilustratīvs foto. Foto: LETA

Smiltenes novadā kāds iereibis vīrietis ar bērnu mašīnā izraisīja ceļu satiksmes negadījumu, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne,

Pagājušajā piektdienā, 13. novembrī, plkst. 18.20 Smiltenes novadā, uz autoceļa Smiltene - Valka, notika divu automašīnu sadursme. Sākotnējā informācija liecina, ka vīrietis, vadot automašīnu "Volvo", iebrauca pretējā braukšanas joslā, kur izraisīja sadursmi ar automašīnu "Scania".

Pēc Vaskānes teiktā, par laimi ceļu satiksmes negadījuma rezultātā fiziski cietušu cilvēku nebija. Tāpat noskaidrots, ka automašīnas "Volvo" vadītājs pie stūres bija sēdies alkohola reibumā, proti, vīrieša izelpā konstatēja 2,5 promiles. Turklāt vīrieša vadītajā automašīnā atradās arī bērns.

Par notikušo VP Valkas iecirknī ir sākti divi administratīvā pārkāpuma procesi - viens par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, savukārt otrs - par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu.

"Mēs bieži atgādinām un uzsveram, cik ļoti svarīgi ir parūpēties par bērnu drošību, pārvadājot viņus transportlīdzeklī. Un tas ir absurdi, ka vēl aizvien nākas saskarties ar bezatbildīgiem un vienaldzīgiem pieaugušajiem, kuri pie transportlīdzekļa stūres sēžas alkohola reibumā. Braukšana reibumā ir bezatbildība augstākajā pakāpē, īpaši, ja mašīnā ir arī bērns," uzsvēra VP Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicjas nodaļas priekšnieks Jānis Lūks.

VP vēlreiz atgādina, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļu vadīšana ir divas nesavienojamas lietas, turklāt šis negadījums kārtējo reizi apstiprina, ka iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Policija atgādina, ka pirmsskolas vecuma bērni vēl nav patstāvīgi ceļu satiksmes dalībnieki, par viņiem atbild vecāki, kuriem ir jārūpējas, lai tiktu ievēroti visi pārvadāšanas noteikumi. Tieši pieaugušie ir tie, kas veido bērnu attieksmi pret drošības noteikumu ievērošanu, vispārliecinošāk - ar savu piemēru, sacīja Vaskāne.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu