Kā pa miglu! Sešas metodes, kā valkāt sejas masku, lai novērstu briļļu aizsvīšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: shutterstock.com

Briļļu nēsātājiem jau ir zināms, cik ātri brilles aizmiglojas, ja tiek nēsāta sejas aizsargmaska. Portāls "Limon" piedāvā sešus veidus, kas palīdzēs mazināt briļļu aizsvīšanu. 

Medicīniskajai maskai ir ievērojams trūkums - tajā ir karsti. Siltais gaiss, ko jūs izelpojat, ir ieslodzīts maskā, un aizmiglo skatu cilvēkiem, kuriem ir brilles. Jums tās pastāvīgi jāslauka un jātīra. Lūk, sešas metodes, ar kuru palīdzību iespējams mazināt šīs neērtības. 

1. metode: valkājiet brilles virs maskas

Uzlieciet brilles virs maskas tā, lai briļļu rāmja apakšējās malas būtu uz maskas virsmas. Tiesa, pārvietojoties ir ārkārtīgi grūti saglabāt šo pozīciju. Gandrīz visām maskām uz deguna ir dzelzs stieple, kuru varat pielāgot tā, lai arī atrastos vieta brillēm. 

2. metode: mazgājiet brilles ar ziepēm 

Ja jūs mazgājat jebkuru glāzi ar ziepēm (šķidrām ziepēm, trauku mazgāšanas līdzekļiem utt.) un pēc tam noslaukiet to ar sausu salveti, tad stikls neaizsvīst. Tāpat ir arī ar brillēm.

3. metode: līmlente

Jūs varat pielīmēt masku ap deguna tiltiņu un vaigiem ar īpašu sporta lenti vai medicīnisko līmlenti. Tad tā nekustēsies, un uzlikt uz tās brilles nebūs grūti. Nekad nelietojiet parasto līmlenti - jebkura lente, kas nav paredzēta lietošanai uz ādas. Pat ja tā ir medicīniska lente un jums ir jutīga āda, iepriekš pārbaudiet to, lai pārliecinātos, ka tā nav kairinoša.

4. metode: auduma gabals 

Ielieciet auduma gabalu maskas iekšpusē. Tad elpas gaiss uzreiz nenonāks uz briļļu lēcām.

5. metode: pretmiglas salvete vai aerosols 

Stikla virsmām ir īpaši pretmiglas līdzekļi un to cenas nav pārāk augstas. Šādus līdzekļus visbiežāk var iegādāties optikās vai aptiekās.

6. metode: maskas uzlabošana

Lieciet maskas striķus nevis vienkārši aiz auss, bet samainot tos vietām, kā redzams zemāk ievietotajā attēlā. Šāda tehnika aizkavēs gaisa plūsmu, kas nokļūst uz briļļu lēcām. 

Foto: Unsplash

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu