Vienkāršs veids, kā arī pēc medusmēneša saglabāt laimīgu laulību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Mēs visi esam redzējuši pārus, kuri patiesi izbauda viens otra sabiedrību. Vai tas notiek dabiski, vai ir kāds veids, kā izkopt un uzturēt pozitīvu savstarpējo enerģiju? Portāls "PsychologyToday" sniedz dažas atbildes.

Labos un sliktos laikos

Neskatoties uz laulības solījumiem, kad apņemas godāt un lolot viens otru labā vai sliktā stāvoklī, lielākā daļa pāru piekrīt, ka labos laikos solījumus ir vieglāk pildīt.

Tomēr attiecības bez konfliktiem diez vai ir norma. Galvenais ir tas, kā pāri reaģē uz konfliktiem. Tas ir svarīgs faktors, kas veicina laulības apmierinātību, jo attiecību kvalitāte ir ievērojami atkarīga no emocijām.

Padomājiet par to: cik daudz pāru jūs zināt, kuri bauda labklājību un peļņu, veselību un bagātību, tomēr joprojām ir nelaimīgi? Zināms, ka nauda nenopirks mīlestību, un labākās lietas dzīvē bieži ir bez maksas.

Dažas no bezmaksas laulības priekšrocībām ietver ilgtermiņa attiecību stabilitāti un apmierinātību. Tomēr pozitīva komunikācija ir galvenais laimes un labklājības attiecību veicināšanā.

Pozitivitātes rezonanse

Zinātniece Marsela C. Otero pētīja saistību starp pozitīvo rezonansi un ilgtermiņa apmierinātību ar laulību. Viņa definē pozitīvās rezonanses kā kopīgas pozitīvas ietekmes, savstarpējas aprūpes un rūpju sintēzi, kā arī uzvedības un bioloģisko sinhronismu.

Otero centās noteikt, vai ilgstoši precējušies pāriem kopīga pozitīvā rezonanse radīs apmierinātību ar laulību.

Rezultāti norādīja, ka pozitīvā rezonanse saistīta ar kopīgas pozitīvas ietekmes biežumu, un pozitīvās rezonanses ietekme uz apmierinātu laulību saglabājās nozīmīga pat pēc smagiem konfliktiem. 

Pozitīvas komunikācijas spēks

Iepriekšējie pētījumi ir noteikuši, ka kopīga ietekme ir viens no spēcīgākajiem laulības apmierinātības pareģotājiem. Negatīvie mijiedarbības modeļi, kas ietver spītību, aizstāvību, prasību vai pilnīgu atteikšanos no sarunas, nav saistīti ar laulības neapmierinātības līmeni.

Negatīvu mijiedarbības modeļu neesamība automātiski neliecina par pozitīvas mijiedarbības klātbūtni.

Pozitīva attiecību dinamika var neitralizēt negatīvo notikumu nelabvēlīgo ietekmi, kā arī veicināt attiecību kvalitāti.

Līdz nāve mūs šķirs

Laulības solījumi, kuros partneri apņemas palikt kopā gan labos, gan sliktos laikos, veselībā un slimībā, ir paredzēti, lai veicinātu un godinātu laulību kā mūža derību. Pozitīva komunikācija ir veselīgs veids, kā uzturēt mieru un harmoniju medusmēneša periodā, kā arī pēc tam. 

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu