Mūžībā devies leģendārais Anglijas futbola izlases vārtsargs Rejs Klemenss

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Mūžībā 72 gadu vecumā pēc cīņas ar slimību devies titulētais Anglijas futbola izlases vārtsargs Rejs Klemenss, svētdien paziņoja aizgājēja ģimene.

Par Klemensa nāvi ģimene paziņoja svētdien, norādot, ka savas pēdējās stundas bijušais futbolists pavadīja ģimenes lokā. 2005.gadā vārtsargam konstatēja prostatas vēzi.

"Pēc garas cīņas, kas prasīja ilgu laiku, viņš vairs sāpes nejūt un dus mierā," teikts paziņojumā.

Līdzjūtību ģimenei vēlāk izteica lērums Anglijas futbolistu un funckionāru. Tostarp arī bijušais izlases vārtu vīrs Deivids Džeimss.

""Klems" Anglijas futbola izlasē bija mans treneris vairāk nekā desmit gadu," teica Džeimss, kurš Anglijas valstsvienības vārtu drošību pieraudzīja līdz pat 2010.gadam. "Viņš bija pasakains cilvēks ar varenu kreiso kāju."

"Vēl būdams bērns, savā istabā pie sienas biju iekāris Klemensa plakātu."

Karjeras laikā ne vien spēlēja Anglijas izlasē, bet arī pārstāvēja "Liverpool" un Totenhemas "Hotspur" komandas. "Liverpool" rindās leģendārais vārtsargs kopumā aizvadīja 470 spēles. 

Šajā laika sprīdī viņš kopā ar komandu izcīnīja piecus Anglijas līgas titulus, bet laika posmā no 1967. līdz 1981.gadam trīsreiz virs galvas cēla arī Eiropas kausu.

Anglijas izlasē Klemenss aizvadīja 61 spēli. "Hotspur" komandai futbolists pievienojās 1982.gadā un tai pat sezonā izcīnīja uzvaru Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausā.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu