Valērijs Meladze mudina Krievijas mūziķus boikotēt Vecgada vakara uzstāšanos TV raidījumos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Dziedātājs Valērijs Meladze savā "Instagram" kontā aicināja kolēģus boikotēt uzstāšanos Jaunā gada TV programmās, lai pievērstu uzmanību mūziķiem, kuri koronavīrusa pandēmijas dēļ zaudējuši darbu.

Meladze sūdzējās par ierobežojumiem pandēmijas dēļ, kas saistīti ar teātriem un mūzikas iestādēm.

"Izrādes, koncerti un citi publiski pasākumi ir atcelti. Visi mākslinieki, mūziķi, producenti astoņus mēnešus ir bijuši bez darba, bez iztikas līdzekļiem. Izrādās, ka tas nevienu netraucē," sašutumā sacīja Meladze.

Mākslinieks norādīja, ka katru dienu trīs miljoni cilvēku Maskavā iekāpj pārpildītajā metro, kur neviens neievēro sociālās distances noteikumus.

Dziedātājs atzīmēja: metro ir vitāli svarīga metropoles artērija, bet Jaungada koncerti esot tikai izklaide, nevis pamata nepieciešamība.

"Kad visi pasākumi ir aizliegti, miljoniem skatītāju nekas cits neatliek, kā skatīties izklaides programmas televizorā," skaidroja dziedātājs.

Viņš mudināja māksliniekus atteikties no filmēšanās programmās, lai Jaungada naktī skatītāji televīzijā neredzētu nevienu mākslinieku. Meladze vēlējās pievērst uzmanību faktam, ka desmitiem tūkstošu cilvēku, kuri darbojas izklaides industrijā, ir bez darba.

"Ja mūsu darbs ir aizliegts ierobežojošu likumu dēļ, tad mums ir aizliegts piedalīties arī Jaungada koncertos. Es domāju, ka būtu pareizi ievērot šos noteikumus," sacīja Meladze.

Atgādināsim, 10. novembrī Maskavā paziņoja par ierobežojumu pastiprināšanu Covid-19 izplatīšanās dēļ. Kultūras pasākumi ar skatītājiem uz laiku tiek apturēti. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu