Rinkēvičs: Covid-19 krīze nedrīkst būt aizsegs aizspriedumu un diskriminācijas veicināšanai reliģijas brīvības jomā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ārlietu ministrs Edgars Rinkevičs
Ārlietu ministrs Edgars Rinkevičs Foto: Evija Trifanova/LETA

Covid-19 krīze nedrīkst būt aizsegs aizspriedumu un diskriminācijas veicināšanai reliģijas brīvības jomā, pirmdien notikušajā Reliģijas brīvības ministru sesijā paudis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Ministrs attālināti piedalījās trešajā Reliģijas brīvības ministru sesijā, kuru šogad organizē Polija. Šī gada sesija bija veltīta reliģijas un ticības brīvības veicināšanai pandēmijas apstākļos, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.

Rinkēvičs aicinājis neizmantot Covid-19 krīzi kā aizsegu reliģijā vai ticībā balstītu aizspriedumu un diskriminējošas attieksmes veicināšanai. Ministrs atgādinājis, ka jebkuriem reliģijas vai ticības brīvības ierobežojumiem ir jābūt noteiktiem likumā, tiem jābūt ar leģitīmu mērķi un samērīgiem.

"Neatkarīgi no pandēmijas radītajiem draudiem, reliģijas brīvības aizsardzība, kas balstīta uz Starptautisko paktu par pilsoniskajām un politiskajām tiesībām un Eiropas Cilvēktiesību konvenciju, joprojām ir universālās cilvēktiesību sistēmas stūrakmens," atzīmējis ārlietu ministrs.

Rinkēvičs uzrunā atgādinājis, ka Latvija ir atbalstījusi vairākas starptautiskas iniciatīvas, kuru mērķis ir stiprināt reliģijas brīvību visā pasaulē un izskaust vajāšanu, kas saistīta ar reliģisko pārliecību vai ticību. Lai mazinātu pandēmijas negatīvo ietekmi uz reliģiskajām organizācijām, Latvijas valdība ir piešķīrusi finansiālu atbalstu garīdzniekiem un reliģisko savienību darbiniekiem.

"Šodienas diskusija dod skaidru signālu par Latvijas stingro apņemšanos veicināt reliģijas un ticības brīvību visiem, neraugoties uz pandēmijas izaicinājumiem," nobeigumā uzsvēris ministrs.

Reliģijas brīvības ministru sesija pulcē līderus no visas pasaules, lai pārrunātu pastāvošos izaicinājumus reliģijas brīvībai, apzinātu veidus, kā izskaust reliģijā balstītu vajāšanu un diskrimināciju, kā arī, lai veicinātu reliģijas brīvības ievērošanu visā pasaulē. Šogad Reliģijas brīvības ministru sesiju organizē Polijas ārlietu ministrs Zbigņevs Rau.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu