Valdības un Krīzes vadības padomes kopsēdē apspriedīs epidemioloģisko situāciju valstī

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šodien, 17. novembrī, notiks kārtējā valdības un Krīzes vadības padomes kopsēde, kurā pārrunās aktuālo epidemioloģisko situāciju valstī.

Sēde attālinātā režīmā notiks plkst. 13 un pēc tās plānota preses konference.

Sēdes laikā plānots uzklausīt Veselības ministrijas sagatavoto informāciju par aktuālo epidemioloģiskās drošības situāciju un veselības aprūpes sistēmas kapacitāti un noslodzi, kā arī situāciju ģimenes ārstu praksēs un testēšanas kapacitāti.

Iekšlietu ministrija sniegs informāciju par epidemioloģiskās drošības pasākumu kontroli, savukārt Aizsardzības ministrija informēs par individuālo aizsardzības līdzekļu un higiēnas masku iegādi un rezervēm.

Tāpat tiks uzklausīta informācija par iedzīvotāju uzvedības analīzi un ar Covid-19 saistīto ierobežojumu efektivitāte.

Iepriekš Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) parlamentārā sekretāre Evika Siliņa (JV) atzina, ka valdības un Krīzes vadības kopsēdē varētu tikt pārrunāts jautājums par pilnīgu pāreju uz attālinātajām mācībām, lai gan viņa arī pauda cerību, ka nebūs jānonāk līdz konkrētam lēmumam.

"Šis ir viens no pēdējiem bastioniem, ko negribējās ierobežot, jo tas automātiski radītu lielus izaicinājumus darba vietām - strādājošajiem nebūtu, kur atstāt bērnus, tādējādi nāktos strādāt attālināti,"

skaidroja premjera parlamentārā sekretāre, piebilstot, ka pilnīga pāreja uz attālinātajām mācībām ir viens no "vistālākajiem scenārijiem" gadījumā, ja valstī pieaug ar Covid-19 inficēto skaits.

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pauda, ka, cilvēkiem nepietiekami rūpīgi ievērojot esošos Covid-19 ierobežojumus un turpinoties slimības izplatībai, Latvijā var nākties lemt par vēl stingrākiem ierobežojumiem veikaliem un pilnīgu pāreju uz attālinātām mācībām.

Ministre vērtēja, ka Latvijas iedzīvotāju attieksme pret Covid-19 salīdzinājumā ar pavasari ir krietni mainījusies un cilvēki atsākuši daudz vairāk pārvietoties. Cilvēki vairs "nespēj baidīties" un daudzi vairs nenovērtējot Covid-19 kā nopietnu slimību.

Pēc politiķes vārdiem, ja šāda tendence turpināsies, tad vienīgā iespēja būšot, piemēram, striktāk vērt ciet veikalus, līdzīgi kā citviet Eiropā, kur strādā tikai pārtikas veikali un aptiekas.

Par to, vai nepieciešami jauni ierobežojumi veikalu darbam brīvdienās, valdība varētu lemt jau rīt, kad Ministru kabinets sanāks uz kopīgu sēdi ar Krīzes vadības padomi. Viņķele izteicās, ka viņai ļoti negribētos, lai valdība īsteno saraustītu pieeju, kad ik pa mirklim pielabo ierobežojumus, bet, ja nebūšot citu iespēju, tad nekas cits neatlikšot.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu