Laima Vaikule par Latviju: Lai kā tu nedomātu, ka esi pasaules cilvēks - tā vieta, kur esi dzimis, ir sevišķa (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Daudziem cilvēkiem plašajā pasaulē Latvijas vārds asociējas ne tikai ar dabu un tradīcijām, bet arī ar lielisko dziedātāju Laimu Vaikuli – ar viņas samtaino balsi, seju, tēlu, dziesmām un koncertiem.

Vaikulei, viesojoties kanāla 360TV īpašajā Valsts svētku raidījumā “Pasaki to skaļi”, kas pie skatītājiem nonāks trešdienas vakarā, Lauris Reiniks vēlēsies noskaidrot, vai dziedātāja šo faktu uztver kā atbildību, pienākumu vai gluži otrādi – svētkus.

“Es par to tā neesmu domājusi. Es tā nejūtos. Esmu Laima ar diezgan riebīgu raksturu. Un man ir paveicies, ka daru to, kas man patīk,” ar sev raksturīgo humoru sacīs Laima.

Tāpat viņa atcerēsies, ka bijis laiks, kad Krievijā viņa saukta par latviešu dziedātāju, kamēr mājās viņu dēvējuši par Krievijas dziedātāju Laimu. Vaicāta, vai skatuves dīva izjūt īpašu saikni ar Latviju un latvietību, Laima sacīs ilgi nedomājot:

“Dabīgi! Lai kur tu neaizbrauktu un kā nedomātu, ka esi pasaules cilvēks – vienmēr tā vieta, kur esi dzimis, ir sevišķa. Atbraucot uz mājām, pat elpo savādāk, pat gaiss liekas citāds.”

Dziedātāja spriedīs, ka viņasprāt latviešus no citām tautām atšķir dzīves uztvere – jūties kā mājās, bet neizmirsti, ka esi ciemos.

“Atturība – tā ir mūsu rakstura īpašība un tā ir ļoti laba. Tu vari nelaist vienkārši sev klāt cilvēku. Ja tu būsi tāds atturīgs un mazliet tā kā no malas skatīsies uz pārējiem, tevi vairāk arī cienīs,” sacīs Laima. Viņa arī neslēps, ka ir ļoti pateicīga mammai par tik skanīgu vārdu, kas nesis viņai veiksmi. “Ja vārdam ir nozīme, tad mans vārds ir ļoti labs. Man ir ļoti labs liktenis,” tā Laima.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu