Popzvaigzne Harijs Stailzs "Vogue" vākam pozē kleitā un sašķeļ internetu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Piektdien, 13. novembrī, iznāca jaunais modes žurnāla "Vogue" numurs. Britu dziedātājs Harijs Stailzs ir pirmais vīrietis, kurš nokļuvis uz tā vāka. Daudzi gan nepieņēma mūziķa izskatu un sociālajos tīklos komentēja sabiedrībā valdošās vīrišķības normas.

Šis žurnāla numurs izraisīja pamatīgu viedokļu vētru par vīrišķību un dzimumu neitralitāti. Uz vāka redzamais mūziķis Harijs Stailzs bija tērpies zilganā kleitā ar volāniem, kā arī melnā smokinga stila žaketē no zīmola "Gucci".

Daudziem konservatīvajiem par šādu tērpu bija, ko teikt.

Rakstniece Kendisa Ouensa apgalvoja, ka "sabiedrība nespēj pastāvēt bez spēcīgiem vīriešiem".

"Austrumos to zina. Rietumos vīriešu feminizācija tiek mācīta mūsu bērniem līdz ar marksismu, un tā nav sagadīšanās. Tas ir tiešs uzbrukums," publikācijā "Twitter" rakstīja Ouensa.

Politikas entuziasts Bens Šapiro piekrita Ouensai un sacīja, ka "ikviens, kurš izliekas, ka tas nav referendums par to, lai vīrieši varētu valkāt kleitas, izturas pret tevi kā pret pilnīgu idiotu".

Šapiro turpināja komentēt: "Izlikties, ka vīriešus sieviešu apģērbs nepadara sievišķīgus, ir absurds. It īpaši, ja to saka cilvēki, kuri fano par Stailzu, JO viņš feminizē vīrišķību."

Holivudas slavenības metās dziedātāju aizstāvēt, apgalvojot, ka "vīrišķīgs var būt jebkas, ko tu vēlies". Aktrise Olīvija Vailda pat atbildēja Šapiro: "Jūs esat nožēlojams."

Šī nebija pirmā reize, kad Harijs Stailzs uzdrīkstējies uzvilkt kaut ko netradicionālu. Komentējot savu apģērba izvēli, dziedātājs teica:

"Es nevelku dzimumneitrālus apģērbus, lai liktos interesants. Vēlos, lai lietas izskatītos noteiktā veidā. Šādi ģērbjos nevis tāpēc, ka tas man liks izskatīties homoseksuālam, heteroseksuālam vai biseksuālam, bet tāpēc, ka, manuprāt, tas izskatās stilīgi."

Citi gan apgalvoja, ka ar Stailzu vien nepietiek, lai mainītu uzskatus sabiedrībā. Ziņu portāls "Daily Beast" rakstīja, ka "Vogue" vāks nav pietiekami radikāls.

Stailzs pasaules slavu iemantoja, iegūstot trešo vietu britu "X Faktorā" ar mentora Saimona Kauela izveidoto grupu "One Direction", kura savu darbību pārtrauca 2016. gadā.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu