Valdībai nevajadzētu lemt par pilnīgu pāreju uz attālinātām mācībām mazāko klašu skolēniem, uzskata Ģirģens

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens Foto: Sintija Zandersone/LETA

Valdībai nevajadzētu pieņemt lēmumu par pāreju uz pilnībā attālinātām mācībām arī 1.- 6. klašu skolēniem, šādu viedokli pauda iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV), reaģējot uz šāda veida informācijas parādīšanos publiskajā telpā.

Kā aģentūru LETA informēja Iekšlietu ministrijā, Ģirģens uzskata, ka attālinātās mācības skolēniem no 1. līdz 6. klasei nav ilgtermiņa stratēģija. Ministra ieskatā, skolēniem no 1. līdz 6. klasei nav patstāvīgas motivācijas un prasmes pašiem bez vecāku vai citu pavadoņu atbalsta mācīties pilnvērtīgi.

"Uzskatu, ka Covid-19 izplatības ierobežojumiem jābūt loģiskiem, mērķtiecīgiem, vērstiem tiešām uz vīrusa cēloņa ierobežošanu, nevis uz pieņēmumu, ka skolēni no 1. līdz 6. klasei varētu būt vīrusa izplatības viens no galvenajiem iemesliem.

Veiksmīgas krīzes pārvarēšanas pamatā ir māka vadīt riskus bez stresa un haotiskiem lēmumiem,"

izteicās Ģirģens, uzsverot, ka nenoliedz Covid-19 izplatības problēmas skolās, taču aicina domāt arī par kvalitatīvas izglītības nodrošināšanu.

Tāpat ministrs aicina vīrusa izplatību skolās ierobežot, strādājot ar konkrētām skolām un neaizslēdzot visas skolas reizē.

Kā iepriekš LTV atzīmēja veselības ministre Ilze Viņķele (AP), cilvēkiem nepietiekami rūpīgi ievērojot esošos Covid-19 ierobežojumus un turpinoties slimības izplatībai, Latvijā var nākties lemt par vēl stingrākiem ierobežojumiem veikaliem un pilnīgu pāreju uz attālinātām mācībām.

Atbalstošu nostāju šādiem ierobežojumiem ir paudis premjers Krišjānis Kariņš (JV).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu