Ja nebūs tiesas atļaujas, Gobzema partijas dibināšana 22. novembrī nenotiks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ja tiesa neatļaus ārkārtējās situācijas laikā 22. novembrī dibināt Saeimas deputāta Alda Gobzema partiju, tad šāds pasākums nevarēs notikt, aģentūrai LETA pastāstīja politiķis.

Gobzems skaidroja, ka partijas dibināšanā obligāti klāt jābūt notāram. Savukārt, pārkāpjot ārkārtējās situācijas regulējumu, kas pašlaik liedz partijas dibināšanu, notārs varētu zaudēt savu amatu, ko politiķis negrib.

Deputāts norādīja, ka Satversmes tiesa (ST) vēl nav reaģējusi uz viņa konstitucionālo sūdzību, lai tiktu atļauta partijas dibināšana. Tāpēc Gobzems plāno vērsties arī Administratīvajā tiesā, lai tā pieņem pagaidu regulējumu, kas atļautu izveidot partiju.

Ja tomēr viņam tas joprojām tikšot liegts, tad Gobzems ir apņēmies sniegt prasību pret valsti, jo šāds aizliegums būtiski aizskarot pamattiesības. Politiķis akcentēja, ka nedrīkst būt situācija, ka ir liegts piedalīties politiskajā procesā un nevar nodibināt "vienu sū** partiju". Vaicāts par šāda vārda lietošanu savas partijas apzīmēšanai, Gobzems skaidroja, ka visiem zināms, ka viņš runā tēlaini un ka "latvieši tā runā ikdienā".

Politiķis akcentēja, ka esot 200 un vairāk cilvēki, kuri ir gatavi dibināt partiju attālināti, izmantojot e-parakstu. Taču, lai to darītu, ārkārtējās situācijas laikā nepieciešama tiesas atļauja, kuras pašlaik nav.

Gobzems 22. novembrī, visticamāk, gan rīkošot kādu attālinātu aktivitāti, kurai interesanti varētu sekot līdzi internetā.

Gobzems 13. Saeimā tika ievēlēts no partijas "KPV LV" saraksta. Pērn politiķis no partijas tika izslēgts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu