Premjers: Ja valdība lemtu par attālinātām mācībām pirmsskolās un sākumskolās, to darītu, lai sargātu bērnu un skolotāju veselību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Valsts kanceleja

Ja valdība lemtu par attālinātu mācību noteikšanu pirmsskolās un sākumskolās, to darītu, lai sargātu bērnu, skolotāju un viņu ģimeņu veselību, otrdien žurnālistiem norādīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Vaicāts, vai, viņaprāt, konceptuāli Latvijas izglītības sistēma būtu gatava pāriet uz attālinātājām mācībām, premjers skaidroja, ka valdība katru ierobežojumu pieņem, lai samazinātu pulcēšanos un kontaktiespējas, kur tiek saskatītas riska zonas.

Viņš skaidroja, ka valdība nelabprāt pieņēmusi lēmumu slēgt ēdināšanu klātienē restorānos, tomēr šāds lēmums pieņemts, lai ierobežotu Covid-19 izplatību. Un tam ir atsevišķi iedarbināti mehānismi ekonomiskajām sekām.

Pēc viņa teiktā, ja valdība spriestu jebko par skolām, primāras būtu bērnu, skolotāju un viņu ģimeņu veselības intereses. Tad skatītos kā sistēma ar to varētu tikt galā.

Premjerministrs informēja, ka šodien valdības un Krīzes vadības padomes kopsēdē izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) ziņoja par to, kā izglītības sistēmā tiek stiprinātas attālinātās mācības, kas varētu būt pēc Covid-19.

Ministru prezidents uzsvēra, ka, ja valdība plānotu noteikt attālinātas mācības, tad tas būtu tikai, lai pasargātu izglītības procesā iesaistītos un viņu ģimenes.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu