"Tas ir karš." Jaunietis no Bangladešas saņem 100 tūkstošu eiro balvu par cīņu pret vardarbību internetā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

13. novembrī, 17 gadus vecais Sadats Rahmans no Bangladešas ieguva Starptautisko bērnu miera prēmiju. Jaunietis cīnās pret kiberbullingu (emocionālo vardarbību interneta vidē) savā valstī un ir apsolījis cīņu turpināt, līdz emocionālā vardarbība internetā būs pilnībā izskausta, vēsta ziņu aģentūra "AP".

"Cīņa pret kiberbullingu ir kā karš, un šajā karā es esmu kareivis," sacīja Rahmans, saņemot apbalvojumu Nīderlandes pilsētā Hāgā. "Ja visi turpinās mani atbalstīt, tad kopīgiem spēkiem mēs uzvarēsim cīņā pret kiberbullingu," jaunietis turpināja.

Rahmans izveidoja lietotni, kurā ir sniegta informācija par vardarbību internetā, kā arī pastāstīts, kā ziņot par emocionālās vardarbības gadījumiem internetā. Jaunietim ideja par lietotnes izveidi radās, pateicoties stāstam par 15 gadus vecu meiteni, kura atņēma sev dzīvību kiberbullinga dēļ.

"Es neapstāšos tik ilgi, kamēr nebeigsim saņemt paziņojumus lietotnē par vardarbības gadījumiem," piektdienas runā sacīja puisis.

Papildu miera prēmijai Rahmans saņēma arī naudas balvu 100 000 eiro apmērā.

Šīs balvas ieguvēju sarakstā ir tādi jaunieši kā - cilvēktiesību aizstāve Malala Jusafzai, kura ieguvusi arī Nobela miera prēmiju, klimata aktīviste Grēta Tūnberga, kā arī studenti, kuri ASV organizēja gājienu "Par mūsu dzīvībām".

Jusafzai ar videozvana starpniecību sveica Rahmanu un uzslavēja viņa pūliņus, lai interneta vidi padarītu drošāku.

“Visiem bērniem ir tiesības būt pasargātiem no vardarbības, vai tā būtu fiziska, vai psiholoģiska, virtuāla vai reāla. Kiberbullings ir šo tiesību pārkāpšana,” sacīja jaunā sieviete.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu