VIDEO ⟩ Rupjākā kļūda MMA vēsturē? Par savu neizdarību Brazīlijas MMA šovā tiesnesis saņem diskvalifikāciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Brazīlijas amatieru jaukto cīņas mākslu (MMA) turnīrā ļoti rupju kļūdu pieļāva oktagona tiesnesis, kurš pēcāk arī tika diskvalificēts, vēsta "Bloody Elbow".

MMA tiesneša darbs ir sarežģīts, par to šaubu ir maz. Ir jāpaspēj noreaģētu uz abu cīkstoņu darbībām un sekunde var nozīmēt "kļūdaini" pieņemtu lēmumu, kas pēcāk tiks kritizēts. Kā teiktu Latvijas MMA tiesāšanas pionieris Sergejs Domņins: "Ideāli izpildīt pienākumus ir teju nereāli."

Tomēr tos ir iespējams izpildīt kvalitatīvi, ko gan minētajā Brazīlijas cīņu šovā neizdarīja tiesnesis Klebers Lopess.

Amatieru cīkstoņu Maikla Duglasa un Džesiana Lukasa duelim bija jānoslēdzas jau pēc pirmajām 11 sekundēm, kad Duglass pretinieku nokautēja ar precīzu spērienu pa galvu. Tiesnesis pa guļošo Lukasu atļāva izdarīt vairākus sitienus pirms pretinieku nogrūda malā.

Ar to arī cīņa ir beigusies... vairuma citu tiesnešu skatījumā. Tomēr Lopess nolēma atļaut Lukasam piecelties kājās, lai gan bija redzams, ka cīkstonim pat vienkārša nostāvēšana taisni sagādāja problēmas. Protams, Lukass saņēma vēl sitienus un šoreiz cīņa gan tika pārtraukta.

Vēl atzīmēšanas vērts ir fakts, ka amatieru turnīros bieži vien ir nedaudz mainīti noteikumi, lai pasargātu cīkstoņu drošību. Šajā gadījumā bija noteikts, ka sitieni pa galvu zemē nokritušam cīkstonim nav atļauti. Acīmredzot tiesnesis bija aizmirsis arī par šo noteikumu punktu...

Pēcāk Nacionālā MMA atlētu komisija paziņoja, ka tiesnesis patiesībā bijis praktikants, kurš gan iepriekš pilnībā apguvis nepieciešamo informāciju, lai novadītu cīņu. Ņemot vērā Lopesa pieļautās kļūdas, viņam iespēja tiesāt MMA cīņas vairāk netikšot dota.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu