"Es viņu gribēju nogalināt." Maiks Taisons atskatās uz bēdīgi slaveno auss nokošanas incidentu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maiks Taisons
Maiks Taisons Foto: AP/ Scanpix

Maiks Taisons sarunā ar slaveno ASV žurnālistu Džimu Greju atskatījies uz bēdīgi slaveno incidentu savā otrajā cīņā pret Evanderu Holifīldu.

1997. gadā Taisons ar Holifīldu ringā tikās jau otro reizi. Pirmajā abu smagsvaru duelī pārāks bija Holifīlds, bet Taisons un viņa komanda uzskatīja, ka pretinieks cīnījies netīri, izmantojot sitienus ar galvu, kas, protams, boksā nav atļauti.

Otrais abu leģendu duelis gan beidzās ar skandālu, jo Taisons nokoda daļu no pretinieka auss, pēcāk apgalvojot, ka Holifīlds arī šajā cīņā esot izmantojis neatļautus paņēmienus.

Šis mirklis bija viens no būtiskākajiem mirkļiem Dzelzs Maika karjerā, jo tās turpinājumā viņš vairs nespēja sasniegt virsotnes, kurās pats reiz atradās. Vaicāts par to, vai viņš būtu gatavs Holifīldam šādi uzbrukt vēlreiz, Taisons atbildēja izvairīgi.

"Es ceru, ka nē. Es teiktu, ka nē, to nekad nevajadzētu atkārtot. Bet, iespējams, es to varētu izdarīt vēlreiz. Katrā ziņā, ja viņš darītu to pašu, ar ko nopelnīja, ka tiek sakosts, tad, jā, iespējams, es to atkārtotu," sacīja Taisons.

Dzelzs Maiks otrajā cīņā pretiniekam iekoda divas reizes un tikai pēc otrā šāda starpgadījuma cīņa tika pārtraukta. Grejs bokserim vaicāja, vai lēmums pretiniekam iekost otro reizi tika pieņemts pēc saņemta sitiena ar galvu, bet Taisons atbildēja, ka tā esot bijusi apzināta rīcība.

"Nē, es viņam iekodu, jo gribēju viņu nogalināt. Es biju ļoti dusmīgs par to, ka viņš izdarīja sitienus ar galvu. Es pazaudēju sapratni par cīņu un plānu, ko tai biju sagatavojis," atbildēja bokseris.

Nobeigumā, gan bokseris norādīja, ka nenožēlo notikušo: "Es nevienam neatļaušu atņemt savu slavu, lai tā būtu laba vai slikta. Līdz ar to es darīšu visu, kas nepieciešams. Es to izdarīju un man pašam jāuzņemas atbildība."

Pavisam drīz Taisons atgriezīsies ringā, lai cīnītos ar Roju Džounsu jaunāko, tomēr Dzelzs Maiks nav izslēdzis domu, ka varētu aizvadīt arī trešo cīņu pret jau pieminēto Holifīldu.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu