Valmierā šoferis 2,14 promiļu reibumā bēg no policijas un avarē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: LETA

Valmierā šoferis 2,14 promiļu reibumā bēga no policijas un avarēja, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

VP Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas naktī uz 19. novembri Valmieras pilsētā, pildot dienesta pienākumus, fiksēja kādu "BMW" markas automašīnu, kuras vadītājs ceļu satiksmē piedalījās, braucot ar ātrumu 110 kilometri stundā (km/h), vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 km/h.

Pēc Vaskānes stāstītā, policisti pieņēma lēmumu apturēt transportlīdzekļa vadītāju, taču šoferis nepakļāvās policistu likumīgajām prasībām apstāties un sāka bēgt. Turpinot bēgšanu, spēkrata vadītājs netika galā ar automašīnas vadību, uzbrauca uz apmales, kā rezultātā nobrauca no brauktuves un ietriecās ēkā, to sabojājot.

Ne pats autovadītājs, ne arī citi satiksmes dalībnieki bezatbildīgā autovadītāja rīcības dēļ nav cietuši, piebilda policijas pārstāve.

Veicot alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā, konstatēts, ka vīrietis pie stūres bija sēdies 2,14 promiļu reibumā. 1998. gadā dzimušais vīrietis jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu.

Par notikušo policijā sākti vairāki administratīvā pārkāpuma procesi - par nepakļaušanos atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli, kā arī par transportlīdzekļa vadīšanu alkoholisko dzērienu ietekmē, sacīja Vaskāne.

Policija atgādina, ka transportlīdzekļa vadīšana reibumā būtiski apdraud gan paša, gan citu ceļu satiksmes dalībnieku veselību un dzīvību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu