"Vīrusa izplatība, visticamāk, turpinās paātrināties." Dumpis komentē līdz šim augstāko Covid-19 pozitīvo testu īpatsvaru (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uga Dumpis
Uga Dumpis Foto: Ieva Makare/LETA

Pagaidām nav iespējams veikt tālejošus secinājumus, taču kopējais pozitīvo testu skaits, visticamāk, turpinās augt. Komentējot līdz šim augstāko Latvijā reģistrēto Covid-19 pozitīvo testu īpatsvaru, portālam TVNET atklāja infektologs Uga Dumpis.

Dumpis uzsvēra, ka nebūtu vēlams veikt tālejošus secinājumus no vienas dienas rezultātiem. "Svētku dienās netiek veikti testi pārbaužu un operētiem pacientiem, ne arī siekalu testi. Šis procents jāvērtē dinamikā, nedēļas kontekstā, no vienas rādītāja nevar veikt secinājumus."

Dumpis gan uzsvēra, ka salīdzinoši mazā veikto testu skaita dēļ, ir paredzama tendence, ka turpmāko dienu laikā infekcijas ātrums turpinās pieaugt.

"Mums jāvēro, kas notiks tuvākajās dienas. Rīt droši vien būs vairāk pozitīvu rezultātu," akcentēja infektologs.

SPKC iepriekš skaidroja, ka pozitīvo testu īpatsvaram pārsniedzot 4% robežu, slimības izplatība ir uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Jau ziņots, ka pēdējo 24 stundu laikā veikti 3323 Covid-19 izmeklējumi, reģistrēti 366 jauni inficēšanās gadījumi un četras personas mirušas. Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem: 11%.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu