Rīgā pēc pakaļdzīšanās pie automašīnas pasažieres atrod 70 gramu metamfetamīna (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ceļu policija. Ilustratīvs attēls.
Ceļu policija. Ilustratīvs attēls. Foto: LETA

Rīgā aizvadītajā nedēļā policija pēc pakaļdzīšanās pie automašīnas pasažieres atradusi 70 gramu metamfetamīna, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

15. novembra vakarā Ķengaraga mikrorajonā policija pamanīja kādu "Volvo" markas automašīnu, kuras vadītājs ignorēja satiksmes noteikumus un turpināja kustību pie luksofora aizliedzošā signāla. Kad likumsargi autovadītājam lika apturēt spēkratu, viņš sāka bēgšanu.

Arī pēc atkārtota rīkojuma apstāties "Volvo" vadītājs neapturēja transportlīdzekli, tāpēc pakaļdzīšanās laikā likumsargi izsauca papildspēkus. Uz notikuma vietu ar ieslēgtām bākugunīm un skaņas signālu brauca vēl viena policijas ekipāža, kura, izvairoties no sadursmes ar pretim braucošo automašīnu, sadūrās ar malā stāvošām vairākām automašīnām. Neviena persona šajā negadījumā necieta.

Automašīnas "Volvo" vadītājs, bēgot no policijas, uzbrauca uz dzelzceļa sliedēm, pa ceļam bojājot žogu un metāla barjeras. Šāda manevra rezultātā automašīna bija sabojāta un spēkrata vadītājs turpināja bēgšanu ar kājām, bet likumsargi viņu turpat netālu Lubānas ielā, aizturēja.

Aizturētais vadītājs ir 1984.gadā dzimis vīrietis, un viņš, iespējams, bija narkotisko vielu reibumā. No ekspertīzes veikšanas gan viņš atteicās. Tāpat autovadītājam nebija transportlīdzekļa vadīšanas tiesību.

Vīrietis jau vairākus desmitus reižu ir nonācis policijas redzeslokā par dažāda rakstura noziedzīgiem nodarījumiem. 

Visu bēgšanas laiku automašīnā atradās pasažiere, kura arī tika aizturēta un ievietota īslaicīgās aizturēšanas vietā jo, iespējams, bija narkotisko vielu reibumā, ko noskaidros ekspertīžu laikā. Tāpat pie pasažieres atrasts maisiņš ar 70,7 gramiem metamfetamīna. Automašīnas pasažiere bija izsludināta policijas meklēšanā par zādzības izdarīšanu.

Abām personām tiesa kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu