"Citi sāk lamāties, ka mēs duraki, kāpēc mēs klausām..." Uz kasieriem dusmas izgāž pircēji (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Скриншот с видео TV3

Ceturtdien Latvijā stājās spēkā stingrāki Covid-19 ierobežojumi attiecībā uz sejas masku valkāšanu sabiedriskajās vietās. Tomēr daudzi veikalu klienti šos ierobežojumus ignorē, vēstī TV3 Ziņas. 

Viens no stingrajiem ierobežojumiem par sejas masku valkāšanu ir veikalos. Ja pircējs nelieto sejas masku, tad pārdevējam ir tiesības neapkalpot šo pircēju. Tāpat veikala darbinieki un apsargi var palūgt pircēju doties prom no telpām, ja netiek ievērots šis jaunais noteikums. 

Šo noteikumu ievērošana un kontrolēšana ir uz uzņēmumu apzinības pamata. Par pircēju kontrolēšanu veikala darbiniekiem papildus naudu nemaksā. Valdības jaunā prasība graujot veikalu darbiniekiem emocionālo pašsajūtu. Pret viņiem dusmas izgāž pircēji.

Lielākā daļa pircēju ievēro noteikumus, taču ik pa laikam gadās konfliktsituācijas ar nepaklausīgiem pircējiem. 

"Citi sāk lamāties, ka mēs duraki, vispār stulbi, kāpēc mēs klausām. Ja viņš neklausa, tad ar varu jau nestrīdēsies. Ar kaušanos jau neiesi virsū. Ja vienalga neiet ārā no veikala, tad jāsauc policija," stāsta "Maxima" kasiere Tatjana.

"Mūsu kolēģi nav policisti. Tā ir cilvēku pašu atbildība vilkt masku, to nosaka likums. Ja cilvēks to nepilda, tad mums ir tiesības iesaistīt apsargu un tad jau nepieciešamības gadījumā vērsties pēc policijas," skaidro "Maxima Latvija" sabiedrisko attiecību pārstāve Liene Dupate. 

Latvijas Tirgotāju asociācijas priekšsēdētājs Henriks Danušēvics stāsta, ka arī lauku reģionu veikalos bijuši pārkāpumi. 

"Ienāk traktorists, paņem pudeli alkoholu. Pārdevēja saka – es tevi neapkalpošu. Viņš atkorķē, iedzer un saka – ja negribi, neapkalpo.

Mēs esam tādā situācijā, kur cilvēki visu niknumu izgāž uz mums. Ir piemērs, kad sievietei bez maskas aizrāda, viņa, ejot projām apgāž čipsu stendu vai kaut kā tā izgāž dusmas," stāsta Danušēvics.

Finansiāli bagātākie veikali piesaistījuši papildus apsardzi, lai kontrolētu situāciju. 

"Saskaņā ar valsts pārvaldes likumu vajadzēja mums nodot finansējumu, jo mums ir jāpilda policejiska funkcija. Īstenībā mēs uzraugām valsts administratīvo lēmumu ievērošanu, ko veic fiziskas personas. Mums tādu funkciju nav. Tas tikai parāda policijas nespēju tikt galā ar saviem pienākumiem. Policija nomet politisko atbildību no sevis uz uzņēmējiem," saka Danusēvičs.

Video: TV3 Ziņu sižets

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu