Traģēdija Raiskuma pagastā: autovadītājs naktī sabrauc uz ceļa guļošu sievieti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Raiskuma pagastā noticis traģisks negadījums, kurā autovadītājs nakts tumsā nepamanīja un pārbrauca pāri guļošai sievietei uz ceļa, vēstī TV3 raidījumā "Degpunktā".

Jānis ar Santu Raiskuma pagasta privātmājā dzīvoja jau 13 gadus. Otrdienas vakarā pāris devies ciemos pie kaimiņa, kur lietojuši alkoholiskos dzērienus. 

Vēlā vakarā abi nolēmuši, ka jādodas uz mājām, kas atrodas aptuveni 200 metrus attālumā. Iereibušais Jānis un Santa nolēma iet pa ceļu, kurš Santai izrādījās par garu, jo viņa nokrita uz zemes un palika tur guļam. Jānis tikmēr pats saviem spēkiem tika uz mājām.

"Piedzērusies bija nokritusi, horizontāli gulēja. Brauca pretī “žigulītis”…Nepaspēja viņu noraut, s**i sanāca," stāsta Santas dzīvesbiedrs Jānis.

Automašīnas šoferis Santai pārbrauca pāri. Jānis skrēja atpakaļ uz kaimiņienes māju, lai uzsauktu ātro palīdzību. Vīrietis gan zināja, ka Santas dzīvību diez vai izdosies mediķiem izglābt.

"Ko tad viņai palīdzēs. Asinis pa acīm tecēja." stāsta Jānis. 

Automašīnas vadītājs ir 20 gadus vecs. Viņš sagaidīja policiju un paskaidroja situāciju, ka nevarēja pamanīt sievieti viņas tumšā apģērba dēļ. Arī policijā uzskata, ka tumšajā diennakts laikā ieraudzīt sievieti ar tumšu apģērbu bija gandrīz neiespējami. Policisti skaidro, ka sievietei nebija atstarojošu elementu uz apģērba. 

Jānis šo situāciju ļoti pārdzīvo, taču nevienu nevaino. Viņam ir grūti noticēt tam, kas notika. 

Šobrīd policija uzsākusi kriminālprocesu par "žiguļa" vadītāja iespējamo atbildību notikušajā negadījumā. Autovadītājs nebija lietojis alkoholu, taču ir jāizvērtē arī citi apstākļi.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu