Trampa komanda īstenos jaunu plānu varas saglabāšanai (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Līdzšinējā ASV prezidenta Donalda Trampa komanda mēģinās īstenot jaunu plānu varas saglabāšanai, balstoties uz republikāņu partijas biedriem vairāku štatu likumdevēju sapulcēs, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

ASV prezidents mēģinās pārliecināt republikāņus, ka lielajās pilsētās, kurās vairākums vēlētāju atbalstīja demokrātus, balsu skaitīšana noritējusi necaurskatāmi un ar lieliem pārkāpumiem. Donalda Trampa komanda cer, ka veiksmes gadījumā konservatīvajiem likumdevējiem Pensilvānijā un Mičiganā nāksies iejaukties un pārliecināt elektorus nobalsot par pašreizējo Baltā nama saimnieku pat neraugoties uz to, ka vēlēšanās šajos štatos uzvarēja Džo Baidens. Par šādiem plāniem ziņu aģentūra "Reuters" uzzinājusi no trim avotiem Donalda Trampa administrācijā.

"Reuters" arī vēsta, ka Mičiganas štata republikāņi jau tikušies ar prezidentu un teikuši, ka viņu rīcībā nav nekādu datu, kas būtu pietiekams iemesls, lai pārskatītu vēlēšanu rezultātus. Tādēļ parlamentārieši paziņojuši, ka elektoru balsošanas process notiks tā kā tam jānotiek.

Balsošana ASV prezidenta vēlēšanās beidzās pirms gandrīz trim nedēļām. Saskaņā ar mediju aprēķiniem, Džo Baidens ieguvis 306 elektoru balsis, bet Donalds Tramps – 233, kamēr uzvarai nepieciešamas 270 balsis.

Pašreizējais prezidents joprojām nav atzinis savu sakāvi vēlēšanās. Tramps uzstāj, ka pārskaitot balsis vairākos štatus, viņam būtu vairākuma atbalsts.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu