Berlīnē mēneša laikā izveidos sešus lielus vakcinācijas centrus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vakcīna. Ilustratīvs foto.
Vakcīna. Ilustratīvs foto. Foto: Unsplash

Vācijas galvaspilsētā Berlīnē, kuras iedzīvotāju skaits ir ap 3,7 miljoniem, līdz decembra vidum plānots izveidot sešus lielus vakcinācijas centrus un jau pašlaik to apkalpošanai tiekot meklēti ap 1000 darbinieku, vēsta Berlīnes radio "rbb 88.8".

Centros būs nodarbināti gan ārsti un medmāsas, gan arī veco ļaužu asistenti, ugunsdzēsības, Sarkanā krusta, dažādu palīdzības organizāciju un brīvprātīgo pārstāvji.

Projekta vadītājs Albrehts Bremme paziņojis, ka, saskaņā ar Berlīnes senāta datiem, sākotnēji ar vakcīnām būtu jānodrošina aptuveni 400 000 cilvēku – gados vecākie pilsētas iedzīvotāji, kā arī slimnīcu darbinieki.

Masu vakcinācijas centros, kas atradīsies kādreizējās Tēgeles lidostas C terminālī, Izstāžu zālē Nr.11, velodromā Pankovā, Tempelhofā, Treptova-Kopenika arēnā un Ērikas Hessas ledus hallē ik dienu ar vakcīnām varētu nodrošināt aptuveni 20 000 cilvēku.

Saskaņā ar Eiropas Komisijas datiem, pirmā vakcīnu partija Eiropas Savienībā varētu būt pieejama decembra otrajā pusē. Runa ir par BioNTech & Pfizer vakcīnu pret Covid-19, kas tiek ražota Beļģijā un trijās rūpnīcās ASV. Šī vakcīna ir uzglabājama -80°C grādu temperatūra, bet līdz piecām dienām – arī parastā ledusskapī.

Arī Maincas kompānijas vadītājs Ugurs Šahins prognozē, ka pie optimistiskākā scenārija Eiropā šī vakcīna varētu būt pieejama jau decembra otrajā pusē. Pēc viņa teiktā, ļoti pozitīvi vērtējams fakts, ka vakcīna uzrāda 94% efektivitāti arī cilvēkiem vecumā virs 65. gadiem.

Pašlaik ir ļoti svarīgi, lai līdz nākamajai ziemai imunizāciju mūsu planētas ziemeļu puslodē saņemtu pēc iespējas vairāk cilvēku. Vakcīnu pieejamība tuvāko 9 mēnešu laikā būs ļoti ierobežota, tādēļ ar lielām cerībām tiek gaidīts katrs ražotājs, kurš būs izturējis visas pārbaudes un radījis efektīvu vakcīnu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu