Pāvests Francisks aicina nākotnes attīstības modeļu veidošanā iesaistīt arī trūcīgos (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Pāvests Francisks sestdien vērsies pie jaunās paaudzes ekonomistiem, uzņēmējiem un biznesa līderiem, aicinot viņus izstrādāt tādus modeļus pasaules attīstībai pēc Covid-19 pandēmijas, kuri aptvertu arī trūcīgākos sabiedrības slāņus.

Kā viņš uzsvēris jauniešu forumam Asīzē adresētā videouzrunā, sliktākā izvēle pēc pandēmijas beigām būtu "krist vēl dziļāk drudžainā patērnieciskumā un savtīgā gādībā tikai par sevi".

Francisks norādījis, ka ir svarīgi aicināt arī trūcīgos cilvēkus uz diskusijām par to, kā veidot "jaunu, atšķirīgu ekonomisko naratīvu", un mudinājis jauniešus palīdzēt mainīt gan ražošanas sistēmas, gan patēriņa tendences, lai tās kļūtu ilgtspējīgākas.

Pēc pāvesta teiktā, nākotne jāveido tā, lai tā ļauj apzināties, ka "mēs neesam nolemti vienīgi tādiem ekonomikas modeļiem, kuri vērsti tikai uz peļņas gūšanu un attiecīgas valstu politikas veidošanu, neņemot vērā, ko tas maksās cilvēkiem, sabiedrībai un videi".

"Mums jāspēj pēc būtības pieņemt, ka trūcīgie ļaudis ir cienīgi piedalīties mūsu apspriedēs, iesaistīties mūsu diskusijās un likt maizi savā galdā," viņš uzsvēris, piebilstot, ka runā par kaut ko vairāk nekā tikai par labklājību.

“Mēs runājam par savu prioritāšu pārkārtošanu, par to, kādu vietu mūsu politikā un sociālajā kārtībā var ieņemt citi," norādījis Francisks.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu